Καταιγισμός νέων μοντέλων από τη Mercedes

H γερμανική εταιρία παρουσίασε το οργανόγραμμα της διετίας 2018-2019 και η αλήθεια είναι πως πρόκειται για ένα από τα πιο δραστήρια ενεργά πλάνα στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η Mercedes ούτε λίγο-ούτε πολύ σκοπεύει να παρουσιάσει 12 νέα μοντέλα ή ανανεωμένες εκδόσεις υπαρχόντων, τα οποία θα έρθουν να προστεθούν στις επίσης 11 παρουσιάσεις που έλαβαν χώρα το 2018. Με δυο λόγια, μιλάμε για 23 λανσαρίσματα μέσα σε 2 χρόνια.

Δείτε ακόμα: Άνοιξαν οι παραγγελίες για τη νέα Mercedes-AMG A 35

Αιχμή του δόρατος αποτελεί φυσικά η A-Class, με την C-Class να ακολουθεί από κοντά. Η πρώτη παρουσιάστηκε στην ολοκαίνουργια μορφή της 4ης γενιάς, ενώ η δεύτερη απέκτησε πρόσφατα νέους και καθαρότερους πετρελαιοκινητήρες. Για το 2019 το μεγαλύτερο βάρος της εμπορικότητας αναμένεται να σηκώσει η νέα GLE, που έκανε ντεμπούτο πριν λίγες μέρες και θα ξεκινήσει να διατίθεται στις αρχές του νέου έτους. Η ανανέωση της γκάμας των SUV από την Στουτγάρδη δεν θα περιοριστεί στο μεσαίο μοντέλο, καθώς αναμένουμε το φρεσκάρισμα των GLC και GLC Coupe ενώ έντονη φημολογία έχει αναπτυχθεί γύρω από ένα επερχόμενο compact μοντέλο.

Με δεδομένο πως προς το παρόν αυτοκίνητο κάτω από την A-Class δεν είναι στα πλάνα και το Smart συνεχίζει να διατίθεται κανονικά (μέχρι πόσο δεν ξέρουμε), κατά πάσα πιθανότητα έχουμε να κάνουμε με την GLB. Ένα compact crossover που θα βασίζεται στην μικρομεσαία Mercedes, με την τοποθέτησή του στην αγορά να είναι αίολη. Κάποιες πηγές αναφέρουν πως θα είναι ανταγωνιστής μοντέλων όπως το νέο VW T-Cross (από πλευράς μεγέθους, όχι τιμής) και θα βρεθεί κάτω από την GLA. Η απουσία της τελευταίας από το οργανόγραμμα σημαίνει δύο πράγματα: είτε ότι το ντεμπούτο είναι προγραμματισμένο για μετά το 2019, είτε ότι θα καταργηθεί και θα πάρει τη θέση της η GLB.

Διαβάστε επίσης: Αυτή η Mercedes X-Class θα…σε πάρει στο κυνήγι

Κατά τα λοιπά η νέα CLA αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε δυο εκδόσεις: την 4-Door Coupe και την Shooting Brake. Επίσης η νέα BMW X7 θα βρει στο «πρόσωπο» της επόμενης GLS τον ιδανικό ανταγωνιστή για τον τίτλο του μεγαλύτερου SUV από την Γερμανία, με guest συμμετοχή από το Audi Q7. Πιο έντονη αναμένεται η μάχη με το Ίνγκολσταντ για την πρωτοκαθεδρία στα ηλεκτρικά SUV, με την EQC να τίθεται ευθέως αντιμέτωπη με το E-Tron.

 

 

Get it on Google Play Download on the App Store