Hamilton και Mercedes-AMG δεν «ισιώνουν» (+video)

Πρόσφατα ο Lewis Hamilton υπέγραψε «αυτοκρατορικό» συμβόλαιο 2ετούς διάρκειας με τη Mercedes-AMG Petronas, με την επιλογή επέκτασης για άλλον ένα χρόνο, αξίας 45 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως! Ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής έγινε –με διαφορά- ο πιο ακριβοπληρωμένος οδηγός στην ιστορία της Formula 1 τέταρτος στην σημερινή κατάταξη, πίσω μόνο από τους Cristiano Ronaldo, LeBron James και Lionel Messi. 

Δείτε ακόμα: Νέα Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe με έως 639 ίππους

Ο πλέον ιδανικός τρόπος να το γιορτάσει θα είναι η κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος και να φτάσει τους 5 τίτλους, στην ίδια θέση με τον θρυλικό Juan Manuel Fangio και τον ανυπέρβλητο Michael Schumacher. Μέχρι -και αν- να συμβεί κάτι τέτοιο, έχει την ολοκαίνουργια Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe για να ευθυμεί. Το νέο μοντέλο πρακτικά αποτελεί την τετράθυρη έκδοση της AMG GT, του υπεραυτοκινήτου της Mercedes δηλαδή. Ο κινητήρας είναι ένας παντοδύναμος V8 4.0 λίτρων με 2 τούρμπο, που αποδίδει 585 ίππους και 800 Nm ροπής στην έκδοση GT 63 4Matic+. Η κορυφαία S τοποθετείται δίπλα στην εξωφρενική AMG GT R των 640 ίππων, μοιραζόμενη την ιπποδύναμη και το απίστευτο νούμερο των 900 Nm για τη ροπή.

Διαβάστε επίσης: Mercedes-AMG GT R με 825 άλογα για τον Hulk!

Η κίνηση μεταδίδεται στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 9 σχέσεων, κάτι που δίνει τη δυνατότητα στο γερμανικό σεντάν-κουπέ να επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα μέσα σε 3,4 δλ. (GT 63 4Matic+) ή 3,2 δλ. (GT 63 S 4Matic+) και να φτάσει τα 310 και 315 χλμ./ώρα αντίστοιχα. Στο video που ακολουθεί, βλέπουμε τον Hamilton να αξιοποιεί και το τελευταίο δράμι απόδοσης του εντυπωσιακού μοντέλου, ώστε να προσφέρει λούτρινα σε μικρούς του φίλους

 

Get it on Google Play Download on the App Store