Mercedes του 1955 πουλήθηκε 135 εκατ. ευρώ! (+video)

Μια Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe του 1955 έγινε το πιο ακριβό αυτοκίνητο όλων των εποχών! Πουλήθηκε για 135 εκατ. ευρώ και συνέτριψε το προηγούμενου ρεκόρ που κατείχε μια Ferrari 250 GTO του 1962, η οποία πιστεύεται ότι είχε πουληθεί αντί 45,5 εκατ. ευρώ. Γιατί, όμως, αυτή η  SLR είναι τόσο ξεχωριστή;

Βασισμένο στο W 196 R Grand Prix, το οποίο κέρδισε πολλά παγκόσμια πρωταθλήματα στα χέρια του Juan Manuel Fangio, η 300 SLR σχεδιάστηκε από τον Rudolf Uhlenhaut και φέρει το όνομά του. Η ισχύς παρέχεται από έναν κινητήρα 3,0 λίτρων οκτακύλινδρο, απόδοσης 302 ίππων, που την εκτόξευε στο 0-100 σε 6,9 δευτερόλεπτα, ενώ οι μετρήσεις του 1956 είχαν δείξει τελική ταχύτητα 284 χλμ./ώρα!

Κατασκευάστηκαν επτά αντίτυπα SLR, αλλά μόνο δύο περιείχαν κλειστά κόκπιτ για συμμετοχή σε αγώνες αντοχής. Ωστόσο, το αυτοκίνητο δεν αγωνίστηκε ποτέ, αλλά χρησιμοποιήθηκε για προσωπική μεταφορά του Uhlenhaut. Τα δύο αυτά αυτοκίνητα ήταν γνωστά ως το «Κόκκινο» και το «Μπλε» λόγω του χρώματός τους στο εσωτερικό. Αυτό είναι το «Κόκκινο» και έχει γράψει 6.045 χιλιόμετρα. Η Mercedes-Benz έχει διατηρήσει και τα δύο οχήματα στη συλλογή της από τότε που ήταν καινούργια, με αυτή την πώληση να σηματοδοτεί την πρώτη φορά που το ένα ήταν διαθέσιμο προς αγορά. Η δημοπρασία ξεκίνησε με το απίστευτο ποσό των 50 εκατ. ευρώ, ενώ όταν το σφυρί ακούστηκε για τελευταία φορά, η τιμή της Mercedes-Benz ήταν 135 εκατ. ευρώ, καθιστώντας την το πιο ακριβό όχημα στον κόσμο και ένα από τα πιο ακριβά αντικείμενα που έχουν δημοπρατηθεί ποτέ.

Το αυτοκίνητο δεν θα κλειδωθεί σε κάποιο ιδιωτικό γκαράζ και θα παραμείνει προσβάσιμο για ειδικές περιστάσεις. Το δεύτερο αυτοκίνητο, το «Μπλε», θα παραμείνει στο μουσείο της Mercedes-Benz στη Στουτγκάρδη. Η Mercedes είπε ότι τα χρήματα από την πώληση θα διατεθούν σε ένα φιλανθρωπικό ταμείο που έχει συσταθεί για την παροχή εκπαιδευτικών και ερευνητικών υποτροφιών στους τομείς της περιβαλλοντικής επιστήμης και της απαλλαγής από τον άνθρακα, για νέους.

Get it on Google Play Download on the App Store