Νέα ηλεκτρική Mercedes EQS με 476 άλογα και 700 χλμ. αυτονομία (+video)

Η Mercedes είναι αποφασισμένη να δείξει σε Tesla και Porsche πώς κατασκευάζονται τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με την EQS να εξυπηρετεί ως πλατφόρμα «σεμιναρίου».

Η Vision EQS, όπως είναι το πλήρες όνομα του πρωτοτύπου, διαθέτει εμφάνιση από το μέλλον, με την Mercedes να χαρακτηρίζει τις γραμμές της ως «αισθησιακά πολυτελείς και συγκινησιακά φορτισμένες». Οι προβολείς Digital Light ενσωματώνουν ολογράμματα, προσφέροντας άπειρες επιλογές στην διαρρύθμιση της φωτεινότητας, του σχήματος και της ακτίνας της δέσμης. Η μάσκα αποτελείται από 188 LED δημιουργώντας ένα τρισδιάστατο εφέ, το αστέρι είναι φωτιζόμενο, ενώ πίσω βλέπουμε κυριολεκτικά αστεράκια (229 στον αριθμό, με λυχνίες LED) εν είδει φωτιστικών σωμάτων.

Δείτε ακόμα: Νέες Mercedes GLC και GLE plug-in υβριδικές με 320 άλογα

Το εσωτερικό αντλεί επιρροές από τα αντίστοιχα των γιότ, με τα ανακυκλώσιμα υλικά, τα υλικά που αποτελούν προϊόν ανακύκλωσης και τις επενδύσεις μικροϊνών DYNAMICA να συνθέτουν το παζλ της υπερπολυτελούς παραμονής των επιβατών. Ο ουρανός, δε, αποτελείται από ανακυκλωμένα πλαστικά που ανασύρθηκαν από τον βυθό της θάλασσας. Η ατμόσφαιρα της ψηφιακής εποχής απαντάται σε ολόκληρο το ταμπλό, ο φωτισμός CONNECTED LIGHT δημιουργεί το αντίστοιχο κλίμα, οι αεραγωγοί είναι έτσι διαμορφωμένοι ώστε να μοιάζουν με απεικόνιση στην κονσόλα και τα ηχεία είναι βαμμένα σε χρυσαφί χρώμα.

Σε αυτά που μας ενδιαφέρουν περισσότερο -τα μηχανικά μέρη δηλαδή- η Vision EQS φέρεται αποφασισμένη να στείλει τα Tesla και την Porsche Taycan πίσω στα σχεδιαστήρια. Οι ηλεκτροκινητήρες εμπρός-πίσω αποδίδουν συνολικά 476 ίππους και 760 Nm ροπής, χαρίζοντας επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερα από 4,5 δλ. και τελική ταχύτητα άνω των 200 χλμ./ώρα. Όλοι οι αριθμοί είναι κατά προσέγγιση των Γερμανών, καθώς η Mercedes είναι ελαφρώς κρυψίνους με τα χαρακτηριστικά της EQS. Εξ ου και η μη ανακοίνωση της χωρητικότητας για τη μπαταρία. Η αυτονομία, όμως, μπορεί να φτάσει μέχρι τα 700 χιλιόμετρα βάσει WLTP. Επίσης η φόρτιση από το 0 στο 80% διαρκεί «πολύ λιγότερο από 20 λεπτά», με την χρήση ταχυφορτιστή.

Διαβάστε επίσης: Oι τιμές της ηλεκτρικής Mercedes EQC στην Ελλάδα

Προς το παρόν το αυτοκίνητο διαθέτει δυνατότητα αυτόνομης κίνησης επιπέδου 3, δηλαδή μπορεί να κινηθεί μόνο του αλλά απαιτείται η εποπτεία του οδηγού. Μελλοντικά μπορεί να φτάσει μέχρι το επίπεδο 4, κοινώς να μετακινείται αποκλειστικά με δική του πρωτοβουλία.

Get it on Google Play Download on the App Store