Νέα Mercedes A-Class Sedan

Λίγο καιρό μετά την παρουσίαση της πεντάθυρης έκδοσης της A-Class, η Mercedes αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα εικόνες και πληροφορίες για τη σεντάν έκδοσή της, η οποία είναι και η πρώτη A-Class με τέσσερις πόρτες, στην ιστορία της. Η παρουσίασή της δεν έγινε τυχαία σήμερα, καθώς σε λίγες ώρες ξεκινά η έκθεση αυτοκινήτου στο Πεκίνο, όπου και το αυτοκίνητο θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα του.

Δείτε ακόμη: Βγήκε η πρώτη νέα Mercedes A-Class (+video)

Η μετάλλαξη της Mercedes A-Class σε σεντάν είναι φανερή μόνο από τις πίσω κολόνες και προς τα πίσω, καθώς το υπόλοιπο αυτοκίνητο είναι ακριβώς ίδιο σχεδιαστικά με το πεντάθυρο μοντέλο. Φυσικά, ο επιπλέον όγκος στο πίσω μέρος επέβαλλε σχεδιαστικές αλλαγές, οι οποίες πάντως είναι σε αρμονία με το υπόλοιπο αμάξωμα. Το κλασσικό σεντάν αμάξωμα της Mercedes A-Class έχει και μεγαλύτερο χώρο αποσκευών, ο οποίος είναι στα 420 λίτρα (από 370 λίτρα που είναι το πεντάθυρο). Όσον αφορά στο μήκος της, αυτό θα είναι στα 4.609 χλστ. Τιμή μόλις 77 χλστ. μικρότερη από αυτή της C-Class. Μάλιστα, αποκλειστικά για την αγορά της Κίνας θα υπάρχει και έκδοση με μακρύ μεταξόνιο (είναι το αυτοκίνητο που βλέπουμε στις φωτογραφίες και φέρει στην ονομασία του το διακριτικό γράμμα L).

Στο εσωτερικό της A-Class Sedan η εικόνα είναι γνώριμη, καθώς είναι το ίδιο με της πεντάθυρης έκδοσης. Στο ταμπλό κυριαρχεί η μεγάλη οθόνη, που ενσωματώνει τον πίνακα οργάνων και το σύστημα πολυμέσων, στα πρότυπα των μεγαλύτερων μοντέλων της μάρκας. Αυτή αποτελείται από δύο οθόνες 7 ιντσών ή από μία 7 ιντσών και μία 10,25 ιντσών, ή από δύο 10,25 ιντσών. Το σύστημα πολυμέσων MBUX (Mercedes-Benz User Experience) διαθέτει πολλές λειτουργίες και εφαρμογές. Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό αυτού του συστήματος είναι η ικανότητά του να μαθαίνει χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη. Παράλληλα, οι στρογγυλοί αεραγωγοί και το flat bottomed τιμόνι ενισχύουν την σπορτίφ εικόνα.

Σε επίπεδο κινητήρων δεν θα υπάρχουν αλλαγές σε σχέση με τη νέα A-Class. Yπάρχει ένας νέος βενζίνης 1.33 λτ. τετρακύλινδρος με ισχύ 163 ίππων και ροπή 250 Nm (Α 200), καθώς και σύστημα απενεργοποίησης των κυλίνδρων. Πιο πάνω τοποθετείται ο νέος 2λιτρος των 224 ίππων και 350 Nm ροπής (A 250). Αμφότερα τα μηχανικά σύνολα διαθέτουν φίλτρο σωματιδίων στάνταρ. Νέος είναι και ο πετρελαίου 1.5 λτ. με απόδοση έως 116 ίππους (Α 180 d) και ροπή έως 260 Nm.

Διαβάστε επίσης: Οι τιμές της Mercedes A-Class στη χώρα μας

Όπως και στην χάτσμπακ έκδοση, έτσι και στην σεντάν θα δούμε και εκδόσεις AMG. Μάλιστα είναι επιβεβαιωμένο πως θα υπάρχουν δύο εκδοχές, οι A 43 και A 45 με 300 και 400 ίππους αντίστοιχα.

Get it on Google Play Download on the App Store