Νέα Mercedes-AMG CLA 35 με 306 ίππους (+video)

Η οικογένεια των γρήγορων A-Class συμπληρώνεται, με την παρουσίαση της CLA 35 που μοιράζεται τα μηχανικά μέρη των χάτσμπακ και Sedan, αλλά σε πιο δυναμικό και ξεχωριστό πακέτο.

Εμφανισιακά CLA και A-Class Sedan ξεχωρίζουν χάρις στην κεκλιμένη γραμμή της οροφής στην πρώτη, που προσδίδει σχήμα τετράθυρου κουπέ, και τα διαφορετικά φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω. Οι προφυλακτήρες ακολουθούν το καθιερωμένο μοτίβο των AMG, με τους ευμεγέθεις αεραγωγούς εμπρός και τον διαχύτη με τις διπλές απολήξεις πίσω. Οι ζάντες αλουμινίου είναι 18 ιντσών, ενώ προαιρετικά φτάνουν τις 19 ίντσες.

Δείτε ακόμα: Παγκόσμιο ρεκόρ αεροδυναμικής από την Μercedes A-Class

Στο εσωτερικό συναντάμε το καθιερωμένο σύστημα πολυμέσων MBUX και την οθόνη 10,25 ιντσών, μαζί φυσικά με τα μπάκετ καθίσματα, τις επενδύσεις ανθρακονημάτων, τις κόκκινες ραφές και τον κρυφό φωτισμό στο ίδιο χρώμα.

Την κίνηση της Mercedes-AMG CLA 35 αναλαμβάνει ο γνωστός 2λιτρος υπερτροφοδοτούμενος 4κύλινδρος κινητήρας, απόδοσης 306 ίππων στις 5.800 σ.α.λ. και ροπή 400 Nm μεταξύ 3.000 – 4.000 σ.α.λ. Σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο DCT 7G και την τετρακίνηση 4MATIC, τα πρώτα 100 χλμ./ώρα επιτυγχάνονται σε 4,9 δλ., με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Αριθμοί που είναι πανομοιότυποι με αυτούς της 5θυρης Α 35 και της Sedan, αν και το 0-100 είναι ταχύτερο κατά 2 δέκατα στα δυο μοντέλα.

Διαβάστε επίσης: Mercedes-AMG A 35 vs S3, M140i, Focus RS, Golf R (video)

Τα φρένα αποτελούνται από δίσκους 350 χλστ. μπροστά, τους οποίους σφίγγουν 4πίστονες δαγκάνες, με τους πίσω να ανέρχονται στα 330 χλστ. και να τυγχάνουν του «δαγκώματος» μονοπίστονων δαγκανών. Προαιρετικά οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ Adaptive Damping System, με 3 διαφορετικά προγράμματα λειτουργίας, ενώ στάνταρ είναι το AMG DYNAMIC SELECT, μέσω του οποίου ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να επιλέξει μεταξύ των προγραμμάτων Slippery, Comfort, Sport, Sport+ και Individual, επιδρώντας στην απόκριση του κινητήρα, την ταχύτητα και τις στροφές αλλαγές σχέσεων, αλλά και την απόσβεση των  ηλεκτρονικά ελεγχόμενων αμορτισέρ.

Get it on Google Play Download on the App Store