Νέα Mercedes-AMG CLA 35 Shooting Brake

Μετά τις Mercedes-AMG A 35, A 35 Sedan και CLA 35, ήρθε η ώρα και της πιο πρακτικής Shooting Brake να αποκτήσει και αυτή την σπορ έκδοσή της. Η Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC Shooting Brake ξεχωρίζει όπως και οι αδελφές της για τα τονισμένα δυναμικά της χαρακτηριστικά, τόσο σε εμφάνιση όσο και σε επιδόσεις.

Δείτε ακόμη: Νέα Mercedes GLE 580 με 700 Nm ροπής

Την κίνησή της αναλαμβάνει το 2.0 λτ. 4κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο μηχανικό σύνολο με ισχύ 306 ίππων στις 5.800 σ.α.λ. και ροπή 400 Nm μεταξύ 3.000 – 4.000 σ.α.λ. Σε συνδυασμό με το διπλού συμπλέκτη κιβώτιο ταχυτήτων AMG SPEEDSHIFT DCT 7G και την πλήρως μεταβλητή τετρακίνηση AMG Performance 4MATIC, τα 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνονται σε 4,9 δλ., η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα, ενώ η μεικτή κατανάλωση είναι 7,5-7,4 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 171-168 γρ./χλμ.

Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του μια σειρά από διαφορετικά προφίλ οδήγησης, ανάλογα τις εκάστοτε επιθυμίες του μέσω του AMG DYNAMIC SELECT, όπως είναι τα προγράμματα Slippery, Comfort, Sport, Sport + και Individual. Επιπλέον, το 3 σταδίων ESP μπορεί να επιτρέψει στον οδηγό να πραγματοποιήσει άφθονη πλαγιολίσθηση, χάρη και στην επιλογή SPORT HANDLING MODE αλλά και την τετρακίνηση που η κατανομή της ανά άξονα μεταβάλλεται από 100:0 εμπρός – πίσω έως 50:50.

Δείτε ακόμη: Οι τιμές της νέας Mercedes-Benz CLA Coupe

Πρόσθετα, ο οδηγός έχει στη διάθεσή του το ηλεκτρομηχανικό σπορ σύστημα διεύθυνσης με τη μεταβλητή υποβοήθηση και το υψηλής απόδοσης σύστημα πέδησης με τις 4πίστονες δαγκάνες εμπρός και τους δίσκους των 350 χλστ. και το μονού πιστονιού πίσω με δίσκους 330 χλστ. Ειδικές ρυθμίσεις έχουν δεχτεί με τη σειρά τους και οι αναρτήσεις με τα γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός και τους τετραπλούς συνδέσμους πίσω. Όσο για την επαφή με την άσφαλτο, φροντίζουν οι 18 ιντσών ελαφριές ζάντες αλουμινίου, ή προαιρετικά των 19 ιντσών με ελαστικά 245/35.

Εξωτερικά, η CLA 35 4MATIC Shooting Brake διαθέτει πιο μυώδεις προφυλακτήρες με μεγάλους αεραγωγούς εμπρός και διαχύτη πίσω με δύο μεγάλες οβάλ απολήξεις της εξάτμισης, αεροδυναμικά βοηθήματα και AMG μάσκα. Στο εσωτερικό με τις δίχως πλαίσιο παραθύρων πόρτες, κυριαρχούν τα σπορ καθίσματα, η AMG κεντρική κονσόλα, τα σπορ πεντάλ από ανοξείδωτο ατσάλι, η μαύρη οροφή, τα AMG διακοσμητικά στα μαρσπιέ και το μικρής διαμέτρου flat bottomed τιμόνι.

Δείτε ακόμη: Το χωριό των 4.000 κατοίκων με τις 8.000 Mercedes!

Get it on Google Play Download on the App Store