Νέα Mercedes-AMG GLB 35 με 7 θέσεις και 306 άλογα

Μετά την GLE Coupe 53 ήρθε η σειρά της GLB 35 να παρουσιαστεί επίσημα από τη Mercedes, εν όψει της Έκθεσης Αυτοκινήτου στην Φρανκφούρτη.

Το 7θέσιο SUV διαθέτει τον κινητήρα και το σύστημα μετάδοσης της A 35, με τον 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο να αποδίδει 306 ίππους στις 5.800 σ.α.λ. και 400 Nm ροπής μεταξύ 3.000 – 4.000 σ.α.λ. Σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο DCT 7G και το σύστημα τετρακίνησης 4MATIC, τα πρώτα 100 χλμ./ώρα έρχονται σε 5,2 δλ. και η τελική φτάνει τα 250 ηλεκτρονικά περιοριζόμενα χλμ./ώρα.

Δείτε ακόμα: Νέο μεσαίο 7θέσιο SUV Mercedes GLB από 1.332 κ.εκ.

Για την διαχείριση της ισχύος φροντίζει η ανάρτηση της AMG, η οποία φέρει καινούργιες αρθρώσεις και βραχίονες στο εμπρός μέρος με νέο υποπλαίσιο και πλήμνες στο πίσω. Τα φρένα είναι 350 χλστ. μπροστά και 330 χλστ. πίσω.

Η εμφάνιση δεν θα μπορούσε να μην είναι η ανάλογη. Η χαρακτηριστική μάσκα των AMG με τις κάθετες γρίλιες -ονόματι Panamericana– είναι παρούσα, όπως και ο επιθετικός εμπρός προφυλακτήρας αλλά και ο πίσω, με τον διαχύτη και τις απολήξεις της εξάτμισης στα δυο άκρα. Οι ζάντες από το εργοστάσιο έρχονται στις 19 ίντσες, όμως μπορούν να φτάσουν μέχρι τις 21.

Διαβάστε επίσης: Πόσο ταχύτερη είναι η νέα Mercedes-AMG A 45 σε σχέση με την παλιά; (+video)

Στο εσωτερικό δεσπόζει το σπορ τιμόνι και οι κόκκινες ραφές, με τον κρυφό φωτισμό ίδιου χρώματος, ενώ το δέρμα Artico καλύπτει το σύνολο σχεδόν των επιφανειών (ταμπλό, καθίσματα, επενδύσεις θυρών). Και εδώ το σύστημα πολυμέσων MBUX δηλώνει παρόν, όπως και η ενιαία οθόνη/πίνακας οργάνων.

Αυτή την στιγμή, το ταχύτερο 7θέσιο στο Nurburgring είναι το Skoda Kodiaq RS. Αναμφίβολα η GLB 35 θα επιχειρήσει να καταρρίψει το ρεκόρ του – και κατά πάσα πιθανότητα θα το καταφέρει, δεδομένου ότι ξεπερνά την απόδοση του κορυφαίου Kodiaq κατά 61 ίππους.

Get it on Google Play Download on the App Store