Νέα Mercedes B-Class: Πιο πρακτική και γεμάτη τεχνολογία

H Mercedes παρουσίασε στο σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού τη νέα γενιά της B-Class, του πολυτελούς πολυχρηστικού μοντέλου της, το οποίο σύμφωνα με την ίδια είναι πιο πρακτικό και ευρύχωρο από ποτέ, ενώ διαθέτει πλειάδα νέων τεχνολογιών και φυσικά το σύστημα πολυμέσων MBUX, που επιτρέπει την επικοινωνία με τον οδηγό.

Δείτε ακόμη: Έκθεση Αυτοκινήτου Παρίσι 2018: Όλα τα μοντέλα με ένα κλικ

Σχεδιαστικά, το νέο μοντέλο διατηρεί την αρχιτεκτονική του προηγούμενου και πλέον στην τρίτη γενιά του είναι πιο σύγχρονο σε εμφάνιση και έχει αφομοιώσει, στο μέτρο του εφικτού, τα σχεδιαστικά στοιχεία των μεγαλύτερων αυτοκινήτων της μάρκας. Το αμάξωμα ενός όγκου διαθέτει κορυφαίο αεροδυναμικό συντελεστή, ο οποίος είναι στα 0,24 Cd (0.25 Cd είχε ο προκάτοχός της). Το μήκος του είναι στα 4.359 χλστ. ενώ πλάτος και ύψος είναι στα 1.786 χλστ. και 1.557 χλστ. αντίστοιχα, την ώρα που το μεταξόνιό της είναι στα 2.729 χλστ.

Σύμφωνα με τη Mercedes το εσωτερικό της είναι ακόμη πιο ευρύχωρο για τους επιβάτες, με πιο άνετες θέσεις, που έχουν να επιδείξουν και μεγαλύτερο εύρος ρυθμίσεων. Η είσοδος και η έξοδος από την καμπίνα είναι πιο εύκολη, ενώ η πίσω σειρά καθισμάτων είναι διαιρούμενη σε αναλογία 40:20:40 και συρόμενη κατά τον διαμήκη άξονα έως και 14 χλστ. (πρώτη φορά η B-Class έχει συρόμενα πίσω καθίσματα). Ο χώρος αποσκευών από την άλλη είναι στα 455 λίτρα ενώ με την αναδίπλωση των καθισμάτων φτάνει στα 1.540 λίτρα και είναι πλήρως εκμεταλλεύσιμος και με επίπεδο δάπεδο.

Η νέα Mercedes B-Class θα διατίθεται σε πέντε εκδόσεις δύο βενζίνης και τρεις πετρελαίου. Αυτές θα είναι οι B 180 με τον 1.33 λτ. βενζινοκινητήρα σε εκδόσεις 136 και 163 ίππων (B 200) και οι B 180 d, B 200 d και B 220 d με τον πετρελαιοκινητήρα. Η πρώτη κάτω από το καπό της θα έχει τον 1.5 λτ. με 116 ίππους και τον 2.0 λτ. σε εκδόσεις 150 ίππων (B 200 d) και 190 ίππων (B 220 d). Όλες οι εκδόσεις θα συνοδεύονται από αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων, εκτός από τις δύο ισχυρότερες πετρελαιοκίνητες που θα έχουν οχτάρι κιβώτιο ταχυτήτων.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή Mercedes-Benz A 180 d 7G-DCT

Τέλος, όσον αφορά στον εξοπλισμό της αυτός είναι πλήρης, τόσο σε επίπεδο άνεσης όσο και σε επίπεδο ασφάλειας, με κυριότερο χαρακτηριστικό όλων το σύστημα πολυμέσων MBUX (δεύτερο μοντέλο στην γκάμα της μάρκας με το συγκεκριμένο εξοπλισμό, μετά την A-Class). Αυτό αποτελείται από οθόνη αφής 7 ή 10,25 ιντσών και επιτρέπει στον οδηγό να δίνει φωνητικές εντολές στο αυτοκίνητο. Μάλιστα υπάρχουν και εκδόσεις με ψηφιακό πίνακα οργάνων, επίσης 10.25 ιντσών.

Get it on Google Play Download on the App Store