Νέο SUV Mercedes GLB με 7 θέσεις

Πρεμιέρα στην έκθεση αυτοκινήτου της Σαγκάης έκανε το νέο πρωτότυπο SUV μοντέλο της Mercedes, η GLB, το οποίο δείχνει σε μεγάλο βαθμό πως θα είναι το αυτοκίνητο παραγωγής. Το Mercedes-Benz Concept GLB όπως είναι η πλήρης ονομασία του διαθέτει μυώδη εμφάνιση και πιο τονισμένα εκτός δρόμου χαρακτηριστικά σε σχέση με άλλα SUV της μάρκας αλλά και συγκριτικά με άλλων εταιρειών.

Δείτε ακόμη: Νέα Mercedes-AMG CLA 35 με 306 ίππους (+video)

Στο μήκους 4.634 χλστ., πλάτους 1.890 χλστ., ύψους 1.900 χλστ. και με μεταξόνιο 2.829 χλστ. αμάξωμα της GLB, κυρίαρχα σχεδιαστικά του γνωρίσματα αποτελούν η μεγάλη μάσκα εμπρός, τα παραλληλόγραμμα φωτιστικά σώματα εμπρός – πίσω, τα προστατευτικά τμήματα στους προφυλακτήρες, στα μαρσπιέ και στους θόλους των τροχών, η σχάρα οροφής με τους προβολείς και οι 17άρες ζάντες με τα χωμάτινα ελαστικά.

Στο εσωτερικό ακολουθείται η νέα σχεδιαστική ταυτότητα της μάρκας με τις πολλές καμπύλες επιφάνειες, τα λίγα χειριστήρια στην κεντρική κονσόλα και τη μεγάλη ενιαία οθόνη που περιλαμβάνει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και το σύστημα πολυμέσων. Την πολυτέλεια ενισχύει το δέρμα νάπα που έχει καλύψει κάθε σχεδόν επιφάνεια του εσωτερικού, όπως τις πόρτες, καθίσματα και ταμπλό. Την πρακτικότητα ενισχύουν οι τρεις σειρές καθισμάτων των 7 συνολικών θέσεων, μεταξύ των οποίων αυτά της μεσαίας σειράς έχουν διάταξη 40:20:40 και είναι αναδιπλούμενα και συρόμενα.

Δείτε ακόμη: EKKA Service Mobilo: 693 68 68 68 0 για Mercedes

Την κίνηση του Mercedes-Benz Concept GLB αναλαμβάνει το M 260 τετρακύλινδρο μηχανικό σύνολο βενζίνης των 2.0 λτ. ισχύος 224 ίππων και 350 Nm ροπής, συνδυασμένο με ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη 8G-DCT. Η μετάδοση της κίνησης γίνεται σε όλους τους τροχούς μέσω της τετρακίνησης 4MATIC. Μέσω του Dynamic Select επιλέγονται τα προφίλ οδήγησης Eco/Comfort (80:20 κατανομή ανά άξονα), Sport (70:30) και το off-road (50:50).

Get it on Google Play Download on the App Store