Πρεμιέρα για τη νέα Mercedes A-Class Sedan (+video)

Πριν λίγες μέρες είδαμε την Mercedes A-Class Sedan να ανακηρύσσεται πανηγυρικά το πιο αεροδυναμικό αυτοκίνητο στον κόσμο. Σήμερα ήρθε η ώρα για το επίσημο ντεμπούτο της.

Δείτε ακόμα: Παγκόσμιο ρεκόρ αεροδυναμικής από την Μercedes A-Class

Για να μην προκαλείται σύγχυση, η A-Class Sedan διατίθεται εδώ και περίπου ένα χρόνο στην κινεζική αγορά με την επωνυμία L, ένα γράμμα που υποδηλώνει το μακρύτερο μεταξόνιο σε σχέση με την απλή. Η οποία απλή έκδοση, ωστόσο, δεν είχε παρουσιαστεί – μέχρι σήμερα. Το νέο μικρομεσαίο σεντάν της φίρμας από τη Στουτγάρδη ντεμπουτάρει επίσημα στην αγορά των Η.Π.Α. όντας πρακτικά ίδιο με αυτό της Κίνας, αλλά ελαφρώς κοντύτερο. To μήκος ανέρχεται στα 4.549 χλστ. έναντι 4.609 της κινέζικης και 4.419 χλστ. της πεντάθυρης A-Class. Όπως είναι λογικό όλα από τα επιπλέον εκατοστά πηγαίνουν στο πορτμπαγκάζ, καθώς το μεταξόνιο παραμένει στα 2.729 χλστ. Ο χώρος αποσκευών, λοιπόν, αυξάνεται στα 420 λίτρα από 370 λίτρα της πεντάθυρης.

Διαβάστε επίσης: Η νέα Mercedes A-Class «έδεσε» στη Μαρίνα Φλοίσβου

Στο εσωτερικό δεν παρατηρείται -και δεν χρειάζεται κιόλας- καμία αλλαγή σε σύγκριση με την Α-Class που ξέρουμε. Τα βλέμματα πέφτουν πάνω στις οθόνες των 7 ιντσών στη βασική έκδοση ή προαιρετικά των 10,25 ιντσών, που μοιάζουν σαν να αιωρούνται στο ταμπλό. Κορυφαία είναι η τεχνολογία και συνδεσιμότητα μέσω του Mercedes me connect που συνδέεται με το κινητό τηλέφωνο και των φωνητικών εντολών.

Στην Ευρώπη αρχικά θα προσφέρεται στις εκδόσεις Α 200 με τον κινητήρα βενζίνης των 1.33 λτ. ισχύος 163 ίππων και στην Α 180 d με το ντίζελ μηχανικό σύνολο των 1.5 λτ. ισχύος 116 ίππων. Αμφότερα τα μοτέρ συνδυάζονται με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 7G-DCT.

Get it on Google Play Download on the App Store