Νέα Mercedes-AMG A 35 Sedan (+video)

Για όλους όσοι θέλουν το επιπλέον πορτμπαγκάζ και την πιο αεροδυναμική εμφάνιση της Mercedes-A Class Sedan, αλλά επιθυμούν παράλληλα την απόλαυση του προνομίου 306 ίππων, οι Γερμανοί παρουσιάζουν την AMG A 35 σε τετράθυρη εκδοχή. Η οποία δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα την χάτσμπακ από πλευράς επιδόσεων.

Την κίνηση της Mercedes-AMG A 35 Sedan αναλαμβάνει ο 2λιτρος υπερτροφοδοτούμενος 4κύλινδρος κινητήρας, απόδοσης 306 ίππων στις 5.800 σ.α.λ. και ροπή 400 Nm μεταξύ 3.000 – 4.000 σ.α.λ. Σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο DCT 7G και την τετρακίνηση 4MATIC, τα πρώτα 100 χλμ./ώρα επιτυγχάνονται σε 4,7 δλ., με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Αριθμοί που είναι ταυτόσημοι με αυτούς της 5θυρης Α 35.

Δείτε ακόμα: Παγκόσμιο ρεκόρ αεροδυναμικής από την Μercedes A-Class

Ίδιες είναι οι παράμετροι και στο σύστημα AMG DYNAMIC SELECT, μέσω του οποίου ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να επιλέξει μεταξύ των προγραμμάτων Slippery, Comfort, Sport, Sport+ και Individual, επιδρώντας στην απόκριση του κινητήρα, την ταχύτητα και τις στροφές αλλαγές σχέσεων, αλλά και την απόσβεση των -προαιρετικών- ηλεκτρονικά ελεγχόμενων αμορτισέρ. Την χαλιναγώγηση της ισχύος αναλαμβάνουν δισκόπλακες 350 χλστ. με τετραπίστονες δαγκάνες εμπρός, συνοδεία δίσκων 330 χλστ. και μονοπίστονων δαγκάνων πίσω. Με λίγα λόγια, ό,τι και η χάτσμπακ A 35 αλλά με χώρο αποσκευών 420 λίτρων, από 370.

Εμφανισιακά δεν χρειάζεται παραπάνω από μια ματιά για να ξεχωρίσεις την Α 35 από τις υπόλοιπες Sedan. Οι προφυλακτήρες, ο διαχύτης, το διακριτικό σπόιλερ και οι ζάντες αλουμινίου των 18 ιντσών ξεκαθαρίζουν τις προθέσεις της κορυφαίας -μέχρι την παρουσίαση της Α 45- Α-Class. Προαιρετικά, οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν μεταξύ των πακέτων AMG Aerodynamics και AMG Night. Στο πρώτο προστίθενται αεροδυναμικά στοιχεία στους προφυλακτήρες (ακροπτερύγια), ενώ στο δεύτερο αποκτούν μαύρο χρώμα διάφορες λεπτομέρειες του αμαξώματος.

Διαβάστε επίσης: Mercedes-AMG A 35 vs S3, M140i, Focus RS, Golf R (video)

Στο εσωτερικό  κυριαρχούν τα τύπου μπάκετ δερμάτινα καθίσματα, το μικρής διαμέτρου επίπεδο στο κάτω μέρος τιμόνι AMG με τα paddles και τα χειριστήρια αφής και τα διακοσμητικά αλουμινίου. Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει το σύστημα πολυμέσων MBUX, με δυνατότητα φωνητικών εντολών και διαδραστικής λειτουργίας.

Get it on Google Play Download on the App Store