«Στα πράσα» η νέα Mercedes GLC

Η GLC παρουσιάστηκε το 2015 ως αντικαταστάτης της GLK και γρήγορα εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο δημοφιλή μεσαία SUV της premium κατηγορίας. Μετά από 3 χρόνια παραγωγής, ήρθε η ώρα για ένα φρεσκάρισμα.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, η ανανέωση θα επικεντρωθεί στην ελαφρά ανασχεδίαση του μπροστινού μέρους, το οποίο θα προσαρμοστεί στο μοτίβο της ανανεωμένης «μεγάλης αδελφής» GLE. Τα φώτα ημέρας LED θα είναι πιο αιχμηρά, όπως και το γενικότερο σχήμα των φωτιστικών σωμάτων.

Δείτε ακόμα: Βρέθηκε καινούργια Mercedes 300D μετά από 34 χρόνια!

Στο πίσω μέρος αντίστοιχες αλλαγές προορίζονται για τα φανάρια, ενώ στο εσωτερικό αναμένουμε τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και την μεγάλη οθόνη αφής που καταλαμβάνει το πάνω μέρος του ταμπλό, αποτελώντας σήμα-κατατεθέν των τελευταίων Mercedes. Σε αντίθεση, όμως, με τα υπόλοιπα μοντέλα της γερμανικής εταιρίας, εδώ δεν θα ενώνονται για να σχηματίσουν μία τεράστια επιφάνεια σε στυλ «τηλεόρασης».

Διαβάστε επίσης: Νέα βασική 1.600άρα ντίζελ Mercedes C-Class

Η γκάμα των κινητήρων επίσης θα προσαρμοστεί στα δεδομένα της ανανεωμένης C-Class. Επιβεβαιωμένος είναι ο ντίζελ των 2.0 λίτρων της GLC 220d, με την ισχύ να αυξάνεται από τους 170 στους 194 ίππους, διατηρώντας το νούμερο της ροπής στα 400 Nm. Ανάλογες αυξήσεις θα υπάρξουν σε όλη την γκάμα, με την GLC 250 να αναβαθμίζεται στα 224 άλογα από τα 211 και την GLC 300 να φημολογείται πως θα κυμανθεί κοντά στα 270 (από 258). Για την GLC 350d δεν έχει υπάρξει κάποια ανακοίνωση ή φήμη, όμως ο twinturbo V6 της GLC 43 θα αυξηθεί από τους 367 στους 390 ίππους. Σε όλες τις περιπτώσεις, τα κινητήρια σύνολα θα συνδυάζονται με το αυτόματο κιβώτιο G-Tronic των 9 ταχυτήτων.

 

Get it on Google Play Download on the App Store