H Mercedes «παίζει» με τη νέα GLC

Η Mercedes έδωσε στη δημοσιότητα teaser της επερχόμενης GLC, πριν από την αποκάλυψη του δημοφιλούς SUV την 1η Ιουνίου.

Όπως βλέπουμε, η μυστηριώδης, σχεδόν μαύρη εικόνα δείχνει τις λεπτές συστοιχίες των πίσω φώτων, που φανερώνουν περισσότερα με τη σωστή επεξεργασία της. Για την ακρίβεια, σχεδόν αποκαλύπτεται η πίσω όψη του αυτοκινήτου βλέποντάς το από γωνία. Η επεξεργασμένη και πιο φωτεινή εικόνα επιβεβαιώνει ότι τα πίσω φώτα είναι πιο λεπτά από αυτά του τρέχοντος αυτοκινήτου, αλλά όχι τόσο όσο φαίνονται στo σκοτεινό στιγμιότυπο. Το αυτοκίνητο φαίνεται να είναι σε στυλ AMG-Line, αν κρίνουμε από τη μικρή αεροτομή οροφής, την εμφάνιση ενός διαχύτη που είναι ορατός στο κάτω μέρος και τους αεραγωγούς στον προφυλακτήρα ακριβώς πίσω από τους πίσω τροχούς.

Η GLC του 2023 «πατάει» στην ίδια πλατφόρμα με το σεντάν C-Class που παρουσιάστηκε πρόσφατα, αλλά αναμένεται πολύ πιο πρακτική ακόμη και από το wagon C-Class. Η Mercedes λέει ότι η νέα GLC θα έχει «μεταβλητό χώρο», υποδηλώνοντας ότι θα διαθέτει συρόμενα πίσω καθίσματα, ένα χαρακτηριστικό κοινό σε πολλά SUV και crossover. Η εταιρεία επιβεβαιώνει επίσης ότι η GLC θα αποκτήσει την πιο πρόσφατη έκδοση του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MBUX της εταιρείας και ένα «πλήρως ψηφιοποιημένο» πιλοτήριο, πράγμα που πιθανότατα σημαίνει ότι θα δανειστεί τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών και την οθόνη αφής 11,9 ιντσών από άλλα μοντέλα της.

Αν και δεν έχει αποκαλύψει τεχνικές λεπτομέρειες, από τη Στουτγκάρδη λένε ότι θα διατίθεται στάνταρ με τετρακίνηση 4Matic, ενώ αφήνεται να εννοηθεί ότι κάθε κινητήρας της σειράς θα έχει υβριδική υποβοήθηση. Για τα κινητήρια σύνολα μάλλον περιμένουμε αυτά που είναι διαθέσιμα στην C-class, πράγμα που σημαίνει υπερτροφοδοτούμενους τετρακύλινδρους κινητήρες 2,0 λίτρων με ήπια υβριδική υποβοήθηση ή την επιλογή ενός PHEV που η Mercedes ισχυρίζεται ότι θα κινείται ηλεκτρικά για 100 χιλιόμετρα.

Οι επιλογές ντίζελ θα πρέπει να είναι διαθέσιμες σε ορισμένες αγορές και θα υπάρχουν εκδόσεις AMG, συμπεριλαμβανομένης μιας GLC 43 με ήπιο υβριδικό υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2,0 λίτρων απόδοσης 422 ίππων, όπως ακριβώς στη νέα C 43 που αποκαλύφθηκε πρόσφατα. Η 2023 GLC αναμένεται στις εκθέσεις πριν από το τέλος του 2022, αλλά αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, μπορείτε να παρακολουθήσετε την απευθείας αποκάλυψη της 1η Ιουνίου, από την ίδια τη Mercedes.

Get it on Google Play Download on the App Store