Η πρώτη ηλεκτρική SUV Mercedes EQC με 408 άλογα (+video)

Η Mercedes πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού SUV μοντέλου της παραγωγής, του EQC με τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά. Πρόκειται για το πρώτο όχημα της Mercedes που λανσάρεται με την ονομασία EQ (το EQ σημαίνει Electric Intelligence ή Ηλεκτρική Ευφυΐα στα ελληνικά) και μας προετοιμάζει για τα μελλοντικά ηλεκτρικά οχήματα που θα ακολουθήσουν.

Εξωτερικά, η νέα Mercedes EQC με μήκος 4.761 χλστ., πλάτος 1.884 χλστ., ύψος 1.624 χλστ. και μεταξόνιο 2.873 χλστ. διαθέτει επιβλητική και πολυτελή εικόνα, χωρίς σχεδιαστικές ακρότητες. Στο εμπρός άκρο κυριαρχεί η μεγάλη μάσκα, στο πάνω μέρος της οποίας υπάρχει για πρώτη φορά μια οπτική ίνα που συνδέεται με τα φώτα ημέρας στα μπροστινά φανάρια, ενώ σε ορισμένες αγορές το σχέδιο αυτό θα συμπληρώνεται και με φωτισμένο το κεντρικό αστέρι. Στο χυτό και με τις απαλές καμπύλες πλαϊνό τμήμα το τελείωμά του παραπέμπει στα τύπου κουπέ SUV μοντέλα της Mercedes, ενώ πίσω τα βλέμματα συγκεντρώνουν τα λεπτά παραλληλόγραμμα φωτιστικά σώματα που ενώνονται και δημιουργούν ένα ενιαίο σύνολο. Το ξεχωριστό ντιζάιν συμπληρώνουν τα διάφορα σχέδια ζαντών αλουμινίου με διάμετρο από 19 έως 21 ίντσες.

Διαβάστε και αυτό: Πρώτη φορά Mercedes S-Class με μικρό κινητήρα

Περνώντας στο εσωτερικό της νέας Mercedes EQC, η εικόνα που αντικρίζει κανείς είναι αυτή ενός μοντέρνου και πολυτελούς οχήματος, όπου και εδώ έχουν αποφευχθεί οι σχεδιαστικές υπερβολές, ακολουθώντας την αισθητική των συμβατικών μοντέλων. Κυρίαρχα στοιχεία αποτελούν οι δύο μεγάλες ψηφιακές οθόνες (2×10,25 ίντσες) όπου απεικονίζονται όλες οι πληροφορίες του οχήματος, το touchpad στην κεντρική κονσόλα για τον έλεγχο των λειτουργιών και ο φωτισμός με τις οπτικές ίνες. Υλικά υψηλής ποιότητας, όπως δέρμα, αλουμίνιο και ξύλο και οι μαλακές επενδύσεις τονίζουν περεταίρω τον premium χαρακτήρα του μεσαίου ηλεκτρικού SUV της Mercedes. Επιπλέον θα διατίθενται τα πακέτα εξοπλισμού Electric Art και το πιο σπορ AMG Line με διαφορές τόσο στο αμάξωμα, όσο και στο εσωτερικό.

Το σύστημα κίνησης της Mercedes EQC αποτελείται από δύο κόμπακτ ηλεκτροκινητήρες (έναν σε κάθε άξονα) και μια μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 80 kWh και βάρους 650 κιλών, που είναι τοποθετημένη στο δάπεδο του οχήματος. Η συνδυαστική απόδοση των δύο ηλεκτρικών μοτέρ φτάνει τους 408 ίππους και τα 765 Nm ροπής, τα οποία προσφέρουν επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 5,1 δευτερόλεπτα, τελική ταχύτητα 180 χλμ./ώρα (περιορισμένη βάσει νόμου), κατανάλωση 22,2 kWh/100 χλμ., μηδενικές εκπομπές CO2 και αυτονομία πάνω από 450 χιλιόμετρα. Σε πρίζα ταχείας φόρτισης μπορεί σε χρόνο 40 λεπτών να φορτιστεί η μπαταρία από το 10% στο 80%. Επιπλέον, ο οδηγός θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει μεταξύ πέντε προφίλ οδήγησης (Comfort, Eco, Max Range και Individual).

Διαβάστε και αυτό: Η Mercedes E-Class που δεν κολλάει πουθενά (+video)

Φυσικά έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε κάθε λειτουργία του αυτοκινήτου έτσι ώστε να μη γίνεται σπατάλη ενέργειας, όπως είναι στο σύστημα κλιματισμού. Επιπλέον, η Mercedes EQC εξοπλίζεται με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού, όπως και στα μοντέλα με τους θερμικούς κινητήρες. Τέλος, η παραγωγή της Mercedes EQC θα γίνεται στο εργοστάσιο της μάρκας στη Βρέμη της Γερμανίας, παράλληλα με την C-Class, την GLC και την GLC Coupe.

Δείτε τη νέα Mercedes EQC και στο παρακάτω βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=1iT3TKHLq90

Get it on Google Play Download on the App Store