Η Ralliart επιστρέφει κι «αγριεύει» τα Mitsubishi

Η Mitsubishi κράτησε την υπόσχεση για επιστροφή της Ralliart, με την οποία κέρδιζε πρωταθλήματα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, παρουσιάζοντας τα L200 και Pajero Sport στα χρώματα του «πολέμου». Βέβαια, δεν είναι ακριβώς ότι περιμέναμε, καθώς είχε φανεί να εννοηθεί πως ίσως γινόταν… το comeback στους αγώνες. Προς το παρόν, θα χρειαστεί να κάνουμε υπομονή.

Αυτοκόλλητα και λοιπές αισθητικές πινελιές επισήμως πια, σηματοδοτούν την αναγέννηση του αγωνιστικού τμήματος των «Τριών Διαμαντιών». Το πακέτο «Ralliart» περιλαμβάνει πέρα από τα πλαϊνά αυτοκόλλητα στο αμάξωμα, λασπωτήρες με το λογότυπο εμπρός και πίσω, πατάκια με κόκκινο σιρίτι και λεπτομέρειες κόκκινου χρώματος στους προφυλακτήρες. Επίσης, το μαύρο χρώμα κυριαρχεί σε ζάντες αλουμινίου, καθρέφτες και οροφή αμφότερων των μοντέλων.

Οι συγκεκριμένες εκδόσεις αφορούν τόσο το μονοκάμπινο και το διπλοκάμπινο L200, όσο και το Pajero Sport (που βασίζεται στο pick up), με διαθέσιμα χρώματα για το αμάξωμα, το λευκό ή το μαύρο. Και μόνο για αυτά που έχουν κίνηση στον πίσω άξονα. Δεν γνωρίζουμε προς το παρόν, αν θα υπάρξουν και τετρακίνητα «Ralliart».

Όσον αφορά τα μηχανικά μέρη, κάτω από το καπό του πισωκίνητου L200 βρίσκουμε το υπερτροφοδοδοτούμενο πετρελαιοκίνητο μοτέρ των 2,4 λτ. με ισχύ 128 ίππων και 240 Nm στις 1.500-3.500 σ.α.λ., το οποίο συνδυάζεται με 5άρι σασμάν. Στην περίπτωση του Pajero Sport, ο ίδιος κινητήρας αποδίδει 181 ίππους και 430 Nm ροπής. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς, μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου με 8 σχέσεις.

Ελπίζουμε στο προσεχές μέλλον, να δούμε και πιο ουσιαστικές αλλαγές σε μοντέλα που θα φέρουν το λογότυπο αυτό. Πιθανώς, το Outlander PHEV, να είναι το πρώτο. Ο χρόνος θα δείξει.

Get it on Google Play Download on the App Store