Έτοιμο προς απογείωση το νέο SUV Mitsubishi Airtrek

Η Mitsubishi αποκάλυψε ένα ολοκαίνουργιο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο ανήκει στην κατηγορία των μεσαίων SUV και προς το παρόν απευθύνεται μόνο για την αγορά της Κίνας. Το Airtrek,παραπέμπει στην ονομασία που είχε δοθεί στην πρώτη γενιά του Outlander (2001-2008), ενώ τον περασμένο Απρίλιο, η εταιρεία το είχε περιγράψει ως «e-cruising SUV».

Όπως κι αν αποκαλείται, σημασία έχει πως ουδεμία σχέση διατηρεί με τον πρόγονό του, αν εξαιρέσει κανείς ότι πρόκειται πάλι για SUV. Οι διαστάσεις του πενταθέσιου και πρακτικού Airtrek, κατά τα λεγόμενα των πρώτων πληροφοριών, έχουν ως εξής. Το μήκος του αμαξώματος είναι 4.630 χλστ., το πλάτος 1.920 χλστ., το ύψος 1.690 χλστ. (80 χλστ. κοντύτερο από το Outlander, αλλά 50 χλστ. φαρδύτερο) και το μεταξόνιο φτάνει τα 2.830 χλστ.

Η εξωτερική του σχεδίαση ξεχωρίζει στο μπροστινό μέρος από τη δυναμική μάσκα, τα διπλά φωτιστικά σώματα σχήματος L, αλλά και από τη διχρωμία του αμαξώματος. Το Mitsubishi Airtrek χρησιμοποιεί μια μπαταρία 70 kWh, που του προσφέρει αυτονομία 520 χιλιομέτρων. Βρίσκεται τοποθετημένη στο πάτωμα του αυτοκινήτου και αυτό έχει ως αποτέλεσμα το χαμηλό κέντρο βάρους και την ιδανική κατανομή ανά άξονα.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, πληροφορίες προς το παρόν δεν υπάρχουν. Λέγεται πάντως πως θα είναι σχετικά ελαφριά κατασκευή για ηλεκτρικό SUV αυτών των διαστάσεων (1.900 κιλά), με κοινά στοιχεία από το Aion V Plus, το οποίο ήταν ένα μοντέλο που παρουσίασε η Guangzhou Automobile Group Co (GAC), μέσα στο 2020. Στην περίπτωση αυτή, ο ηλεκτροκινητήρας απέδιδε 221-271 ίππους, επομένως δεν αποκλείεται να κινείται στα ίδια επίπεδα με εκείνο.

Η ιαπωνική εταιρεία θα κατασκευάσει το νέο SUV, σε συνεργασία με την GAC. Οι πωλήσεις του ηλεκτρικού Airtrek, αναμένεται να ξεκινήσουν την Άνοιξη του 2022.

Get it on Google Play Download on the App Store