Μπάνικη, συλλεκτική & τίγκα carbon Toyota GR Supra!

Μπορεί η 5η γενιά της Toyota Supra να μην έχει την επιβλητική φιγούρα του παρελθόντος, αυτό όμως δεν σημαίνει πως η ιαπωνική μάρκα δεν θα προσπαθήσει να προσελκύσει με διάφορους τρόπους το ενδιαφέρον του κοινού.

Η έλευση της Supra το 2019 τάραξε αρκετά τα νερά της αυτοκίνησης! Αρχικά γιατί είναι ένα μοντέλο με «βαρύ όνομα» κι εν συνεχεία γιατί είχε στενούς δεσμούς με την BMW Z4. Κάτι που ξένισε αρχικά τους fans της μάρκας, ωστόσο σύντομα κατάλαβαν ότι η Supra έχει το δικό της χαρακτήρα και δεν ασπάζεται την κουλτούρα της γερμανικής εταιρείας. Αυτή τη μοναδικότητα προσπαθεί να ενισχύσει η Toyota με την ξεχωριστή έκδοση που έχει δημιουργήσει και την οποία θα την κατασκευάσει σε μόλις 600 κομμάτια για την αγορά της Β. Αμερικής. Η περιορισμένη αυτή έκδοση θα βασίζεται στην GR Supra και θα έχει την ονομασία GR Supra A91-CF Edition. Όπου CF εσείς βάλτε carbon fiber που σημαίνει ανθρακόνημα, μιας και από αυτό το υλικό είναι κατασκευασμένο το bodykit. Για την ακρίβεια το νέο κουστούμι διαθέτει ανθρακονημάτινα canards στο τελείωμα του εμπρόσθιου αλλά και πίσω προφυλακτήρα, μαρσπιέ, αλλά και μια αεροτομή, που σύμφωνα με την Toyota αυξάνει την αρνητική άντωση στα πολλά χιλιόμετρα. Η περιορισμένης παραγωγής GR Supra θα είναι διαθέσιμη στα χρώματα, Absolute Zero, Nitro Yellow Nocturnal, Renaissance Red, Tungsten, Turbulence Gray και στην απόχρωση Phantom. Όλα τα χρώματα έχουν επιλεγεί προσεκτικά ώστε να τονίσουν την ύπαρξη του ανθρακονήματος, με την εξωτερική εμφάνιση να συμπληρώνεται ιδανικά από τις ζάντες 19 ιντσών! Στην καμπίνα τώρα έχουν τοποθετηθεί θερμαινόμενα καθίσματα, ενώ ξεχωρίζουν οι επενδύσεις από Alcantara και δέρμα, αλλά κι η μεγάλη οθόνη στο ανώτερο σημείο της κεντρικής κονσόλας.

Η ειδική αυτή έκδοση θα κινείται από τον 6κύλινδρο σε σειρά turbo κινητήρα 3 λίτρων που αποδίδει 382 ίππους. Αυτή η δύναμη καταλήγει στον πίσω άξονα μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων της ZF, ενώ υπάρχει κι ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Η ειδική αυτή έκδοση θα στοιχίζει από 63.280 δολάρια ή 55.880 ευρώ!

Get it on Google Play Download on the App Store