Νέα Bentley με βαλβίδες από νικητή Le Mans!

Έχουν περάσει 20 χρόνια από τότε που η Bentley πήρε τη νίκη στις 24 Ώρες του Le Mans, με τη Speed 8. Για να τιμήσουν την επέτειο αυτή οι Βρετανοί παρουσιάζουν μια ειδική και επετειακή έκδοση της Continental GT, ονόματι Le Mans Collection, που περιλαμβάνει κάτι παραπάνω από σπέσιαλ χρώματα και σήματα.

H Continental GT Le Mans Collection φοράει την British Racing Green απόχρωση της Speed 8, μαζί με τον αριθμό «7» του νικητήριου αυτοκινήτου στη μάσκα και τη λευκή λωρίδα κατά μήκος του πάνω μέρους. Οι μαύρες 22άρες ζάντες και, ιδίως, τα σηματάκια «24h» στα φτερά πίσω τους ολοκληρώνουν το εξωτερικό πακέτο οπτικών διαφοροποιήσεων, για να περάσουμε στις πολύ πιο ξεχωριστές που συναντάμε στην καμπίνα.

Καταρχάς, στο ανθρακονημάτινο πάνελ του ταμπλό μπροστά από το συνοδηγό βλέπουμε τις «δάφνες» των 6 νικών της Bentley, στον εμβληματικό αγώνα αντοχής. Στα μαρσπιέ παρατηρούμε τις σχετικές πλακέτες, όμως πρέπει να εστιάσουμε στο κέντρο του ταμπλό, εκεί που κανονικά βρίσκονται τα τριπλά όργανα για τον κινητήρα, προκειμένου να εντοπίσουμε τη μοναδική λεπτομέρεια της GT Le Mans Collection. Ανάμεσα στο θερμόμετρο και το χρονόμετρο βλέπουμε κάτι που μοιάζει με βαλβίδα. Για την ακρίβεια δεν μοιάζει, αλλά είναι βαλβίδα. Κι όχι μια όποια κι όποια, αλλά με πηγή προέλευσης τις 32 που έφερε η κεφαλή της Speed 8!

Οι μηχανικοί της Bentley «χειρούργησαν» την κυλινδροκεφαλή του προ 20ετίας νικητή στο Le Mans, κόβοντας στη μέση τις 24 από τις 32 βαλβίδες του 4.0 V8 twinturbo και δημιουργώντας 48 διακοσμητικά κομμάτια, για κάθε μία από τις Continental GT Le Mans Collection που θα κατασκευαστούν. Στο ίδιο στοιχείο περιλαμβάνεται και ο αριθμός παραγωγής, σε μια αμίμητη πινελιά αποκλειστικότητας που προσφέρει η βρετανική φίρμα.

Μηχανικά δεν υπάρχουν αλλαγές, με τον επίσης 4.0 V8 twinturbo της Continental GT να παραμένει στα 550 άλογα και 770 Nm. Ανεπηρέαστες και οι επιδόσεις, απαιτώντας 4,0 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και φτάνοντας μέχρι τα 318 χλμ./ώρα. Πέρα από τη διαθεσιμότητα της επετειακής και κυριολεκτικά αγωνιστικής προέλευσης Continental GT, η Bentley δεν ανακοινώνει κάτι τιμές.

Get it on Google Play Download on the App Store