Νέο 2θέσιο Toyota GR Corolla MORIZO Edition

Η νέα έκδοση κάνει ακόμα πιο σκληροπυρηνικό και ροπάτο το Corolla GR, με τον κατασκευαστή να παρουσιάζει την ειδική MORIZO Edition. Για όσους αναρωτιούνται τι σημαίνει MORIZO, έτσι αποκαλείται χαϊδευτικά ο πρόεδρος της Toyota Motor Corporation, Ακίο Τογιόντα όταν βρίσκεται πίσω από το τιμόνι αγωνιστικών αυτοκινήτων.

Από την Toyota λένε πως η νέα έκδοση έχει δημιουργηθεί προκειμένου να αφήνει ικανοποιημένο τον Τογιόντα, με το αυτοκίνητο να αποτελεί το απόλυτα προοριζόμενο για πίστα hot hatch. Οι αποχρώσεις στις οποίες θα διατίθεται είναι οι Windchill Pearl και Matte Gray.

To στάνταρ Corolla GR με τον 1.6 λτ. turbo κινητήρα αποδίδει 304 ίππους στις 6.400 σ.α.λ. και 370 Nm ροπή στις 3.000-5.550 σ.α.λ., αλλά στo MORIZO Edition αυξήθηκε κατά 30 Nm, φτάνοντας τα 400 Nm στις 3.250-4.600 σ.α.λ. Παράλληλα αφαιρέθηκαν τα πίσω καθίσματα, τα ηχεία των πίσω θυρών, οι μηχανισμοί των πίσω παραθύρων, ο υαλοκαθαριστήρας και το μοτέρ του. Από εκεί και πέρα, τοποθετήθηκαν σφυρήλατοι τροχοί 18 ιντσών με ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2. Τα υπόλοιπα υλικά που συνεισέφεραν στη συνολική μείωση του βάρους κατά 45 κιλά συγκριτικά με τη Circuit Edition, αφορούν την ανθρακονημάτινη οροφή, το καπό από αλουμίνιο και τα πάνελ των εμπρός θυρών από το ίδιο υλικό. Τοποθετήθηκαν επίσης νέα φρένα.

Η επιτάχυνση και πιο συγκεκριμένα, η βελτίωσή της οφείλεται στην ανάπτυξη ενός πιο «κοντού» 6τάχυτου κιβωτίου. Πρόσθετα, εφοδιάζεται με νέα φρένα με κόκκινες δαγκάνες, που σε συνδυασμό με ολόκληρο το σύστημα της ανάρτησης και τα αλλαγμένα αμορτισέρ, το κάνουν ό,τι πρέπει για… αγώνες. Η ακαμψία του αμαξώματος ενισχύθηκε περαιτέρω με την εφαρμογή επιπλέον 3,3 μέτρων δομικής κόλλας και την προσθήκη ενισχυτικών στηριγμάτων.

Η καμπίνα του Corolla GR MORIZO Edition έχει δεχτεί τη φροντίδα των ανθρώπων της Toyota, αφού εντοπίζονται μαύρες και κόκκινες λεπτομέρειες γύρω από τα πόμολα των θυρών, το τιμόνι και τους πλευρικούς αεραγωγούς. Σουέτ Brin Naub και συνθετικό δέρμα με κόκκινη ραφή κάνουν ακόμα πιο ξεχωριστό το εσωτερικό, το οποίο διαθέτει επίσης ένθετα κόκκινου «πλέγματος» στα καθίσματα, καθώς και σπορ τιμόνι, καλυμμένο από σουέτ.

Οι τιμές και ο ακριβής αριθμός των αυτοκινήτων της έκδοσης που θα κατασκευαστούν, θα ανακοινωθούν αργότερα.

Get it on Google Play Download on the App Store