Νέο DS 7 ντίζελ και PHEV με έως 360 ίππους

Το πρώτο μοντέλο της DS Automobiles αποκαλύφθηκε το 2017 και πλέον, ήρθε η ώρα να ανανεωθεί. Το DS 7 Crossback φρεσκάρεται μέσα-έξω, ενισχύει τη φινέτσα του και αποκτά ακόμα περισσότερη τεχνολογία.

Το εμπρός μέρος  ξεχωρίζει από τις πιο έντονες γραμμές του ανασχεδιασμένου προφυλακτήρα και των πιο λεπτών προβολέων DS Pixel LED Vision  3ης γενιάς, που συνδυάζονται με τα φώτα ημέρας DS Light Veil. Οι νέες φωτιστικές μονάδες LED Pixel του DS 7, βελτιστοποιούν την απόδοση του φωτός. Η φωτεινή δέσμη είναι πιο ισχυρή, με σημαντικά πιο μεγάλη εμβέλεια, η οποία πλέον έχει φτάσει έως και τα 380 μέτρα. Όταν η ταχύτητα του αυτοκινήτου είναι μικρότερη από 50 χλμ./ώρα, το πλάτος της δέσμης είναι 65 μέτρα. Το DS Light Veil αποτελείται από ένα φως ημέρας και τέσσερα κάθετα φωτεινά στοιχεία που αποτελούνται από 33 LED. Αυτή η καινοτομία ξεκινά από τη διαδικασία κατασκευής: η χαραγμένη με λέιζερ επιφάνεια είναι βαμμένη στο εσωτερικό της, για να της έχει μια εμφάνιση που εναλλάσσεται μεταξύ του λαμπερού φωτός και των τμημάτων που έχουν το χρώμα του αμαξώματος.

Στο πίσω μέρος επίσης ξεχωρίζουν από τα νέα φανάρια 3D LED, που δίνουν την ψευδαίσθηση της δίνης και έχουν πλέον σκούρο μεταλλικό φινίρισμα. Το καπό στο πορτμπαγκάζ έχει επανασχεδιαστεί με πιο έντονες γραμμές, ενώ το όνομα «DS AUTOMOBILES» αντικαθιστά το «CROSSBACK» και υπογράφει πλέον το πίσω μέρος του νέου DS 7.

Εντός του νέου DS 7, το σύστημα πολυμέσων συνιστά μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές και ενσωματώνει πλέον το DS Iris System. Αυτή η νέα λύση, εισάγει μια ολοκληρωτικά ανανεωμένη διεπαφή που είναι πλήρως διαμορφώσιμη, διαδραστική με απρόσκοπτη λειτουργία και υποστηρίζεται από αναγνώριση φωνής. Η επανασχεδιασμένη οθόνη αφής υψηλής ευκρίνειας 12 ιντσών διαθέτει μενού που αποτελείται από widget για πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες της με μία μόνο κίνηση, βελτιώνοντας κατακόρυφα την εργονομία και τη χρηστικότητα.

Η προσοχή στη λεπτομέρεια του εσωτερικού φαίνεται επίσης από τις μαργαριταρένιες ραφές που προσφέρονται στα νέα χρώματα White και Zephyr, το δερμάτινο τιμόνι με δερμάτινη ακόμα και την επένδυση για τον αερόσακο, τα ανάγλυφα ένθετα τεχνοτροπίας «Clous de Paris» που συναντάμε στην υψηλή ωρολογοποιία και είναι χαρακτηριστικά στα μοντέλα της DS Automobiles. Αναλόγως έκδοσης διατίθενται δερμάτινες επενδύσεις Nappa, σε αποχρώσεις Basalt Black και Pearl Grey.

Την κίνηση του νέου DS 7 αναλαμβάνουν κυρίως plug-in υβριδικά σύνολα, με τον πετρελαιοκινητήρα 1.5 BlueHDi των 130 ίππων να αποτελεί την μοναδική μη PHEV επιλογή. Το E-Tense 225 διαθέτει κινητήρα βενζίνης PureTech 180 και ηλεκτροκινητήρα 110 ίππων, που τοποθετείται στο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων οκτώ σχέσεων και μεταφέρει την κίνηση στους εμπρός τροχούς. Τα E-Tense 4×4 300 και E-Tense 4×4 360 παρουσιάζονται ως οι τετρακίνητες προτάσεις της εταιρείας, με τον 1.6οοάρη τετρακύλινδρο PureTech στα 200 άλογα και ηλεκτροκινητήρες 110 και 112 ίππων σε κάθε άξονα. Το κορυφαίο 360, δε, έχει δεχτεί την ειδική φροντίδα της DS Performance.

Μια νέα μπαταρία 14,2 kWh προσφέρει έως και 81 χιλιόμετρα αυτονομίας με μηδενικές εκπομπές ρύπων στον αστικό κύκλο WLTP, ενώ στο μικτό κύκλο φτάνει τα 65 χιλιόμετρα με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Ο χρόνος φόρτισης είναι περίπου δύο ώρες σε Wallbox 7,4 kW. Το τεχνολογικό οπλοστάσιο του premium γαλλικού SUV περιλαμβάνει επίσης την ενεργή ανάρτηση DS Active Scan Suspension, τεχνολογία μοναδική στην κατηγορία καθώς ρυθμίζει αυτόματα την απόσβεση κάθε τροχού ξεχωριστά, και το σύστημα DS Night Vision, όπου μια κάμερα υπερύθρων σαρώνει το οδόστρωμα και τις άκρες του για να ανιχνεύσει ποδηλάτες, πεζούς και ζώα σε αποστάσεις έως και 100 μέτρων.

Το ανανεωμένο και αναβαθμισμένο DS 7 αναμένεται στη χώρα μας στα μέσα του 2023.

Get it on Google Play Download on the App Store