Νέο Ford Evos στα χνάρια του Mondeo

Εδώ και πολύ καιρό, οι φήμες ήθελαν το Ford Mondeo να αντικαθίσταται από SUV. Το επί 30ετίας μεσαίο του «Μπλε Οβάλ» τελικά ανακοινώθηκε πως αποσύρεται, όμως η διάδοχη κατάσταση δεν άργησε ιδιαίτερα. Με τη μορφή του Evos!

Ένα όνομα που είχαμε πρωτοδεί το 2011 υπό τη μορφή πρωτοτύπου, επιστρέφει 10 χρόνια μετά ως ένα εντυπωσιακό crossover παραγωγής. Η χαρακτηριστική μάσκα των Ford πλαισιώνεται από λεπτά και αιχμηρά φωτιστικά σώματα, που ενώνονται μεταξύ τους με λωρίδα LED. Οι γραμμές του αμαξώματος στο προφίλ και οι πτυσσόμενες χειρολαβές παραπέμπουν στη Mustang Mach-E, με την κεκλιμένη γραμμή της οροφής και τους έντονους ώμους να χαρίζουν την απαραίτητη κουπέ-SUV εσάνς.

Στο εσωτερικό, μιλάμε για πραγματική επανάσταση αναφορικά με τα δεδομένα του «Μπλε Οβάλ». Απόλυτος πρωταγωνιστής η θεόρατη διάταξη της οθόνης, που φτάνει τα 1,1 μέτρα σε πλάτος! Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων είναι φυσιολογικός σε μέγεθος, φτάνοντας τις 12,3 ίντσες. Η οθόνη του συστήματος πολυμέσων κάνει όλη τη διαφορά, μετρώντας 27 ολόκληρες ίντσες και παρέχοντας ανάλυση 4K! Το λογισμικό του SYNC+ 2.0 συνεργάζεται με λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης της Baidu και προσφέρει συνδεσιμότητα online. Κάτι που σημαίνει πως οι αναβαθμίσεις γίνονται αυτόματα και σε πραγματικό χρόνο.

Το Evos είναι το πρώτο Ford που εξελίχθηκε στην Κίνα, από κοινού με την Changan Ford, και θα διατεθεί διεθνώς. Προς το παρόν δεν έχουμε φωτογραφίες από το πίσω μέρος ή τεχνικά χαρακτηριστικά, ωστόσο θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως θα πάρει τη θέση του Mondeo στην Ευρώπη και του Fusion στις Η.Π.Α. (ίδιο μοντέλο, άλλο όνομα). Από μια εικόνα, πάντως, φαίνεται πως το αυτοκίνητο είναι plug-in υβριδικό, πιθανόν με το σύνολο του Kuga PHEV.

Get it on Google Play Download on the App Store