Ford Ranger με νέο πανίσχυρο ντίζελ και 10 ταχύτητες

H Ford δεν επαναπαύεται στις δάφνες του πιο καλοπουλημένου αγροτικού της Ευρώπης και ανανεώνει το Ranger, προσφέροντας τον πανίσχυρο 2λιτρο πετρελαιοκινητήρα EcoBlue και αναβαθμίζοντας ολιστικά τα συστήματα ασφαλείας.

Εμφανισιακά οι διαφορές θέλουν εκπαιδευμένο μάτι για να εντοπιστούν, καθώς περιορίζονται στον ελαφρά ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα, την νέα μάσκα της οποίας το κεντρικό τμήμα αποτελείται από δυο λεπτότερα χρωμιωμένα τμήματα και την εμπλουτισμένη παλέτα χρωμάτων. Στο εσωτερικό οι αλλαγές είναι εξίσου περιορισμένες, με τους νέους χρωματικούς συνδυασμούς και την piano black επένδυση της κεντρικής κονσόλας στις πλούσιες εκδόσεις να δίνουν τον τόνο. Επιπλέον υπάρχουν αυξημένες δυνατότητες συνδεσιμότητας με Apple CarPlay και Android Auto, αλλά και WiFi. Κάτω από όλα αυτά, όμως, είναι τα «ωραία».

Δείτε ακόμα: Ισοπεδωτική η νέα Ford Mustang Shelby GT500 (+video)

Ο νέος 2λιτρος EcoBlue μέχρι πρότινος ήταν διαθέσιμος μόνο στο «κομάντο» Raptor, αποδίδοντας 213 ίππους και 500 Nm ροπής, συνδυαζόμενος αποκλειστικά με το 10τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Πλέον η ισχύς του BiTurbo πετρελαιοκινητήρα είναι διαθέσιμη και στα απλά Ranger, εκτοξεύοντας την ικανότητα ρυμούλκησης στους 3,5 τόνους και το ωφέλιμο φορτίο της καρότσας στα 1.252 κιλά! Όλα αυτά με μέση τιμή κατανάλωσης στα 7,6 λίτρα/100 χλμ. Ενδεικτικά ο 3.2 TDCi που αντικαθιστά αποδίδει 200 ίππους και 430 Nm ροπής, καταναλώνοντας 8,7 λίτρα/100 χλμ.

Εκτός από την κορυφή ο 2.0 EcoBlue αναλαμβάνει το σύνολο της γκάμας, αντικαθιστώντας τον 2.2 TDCi. Με την χρήση ενός τούρμπο μεταβλητής γεωμετρίας, το βασικό Ranger αποδίδει 130 ίππους και 340 Nm (ίδια ισχύ, +10 Nm σε σχέση με πριν), ενώ μεταξύ αυτού και του κορυφαίου Wildtrak τοποθετείται η έκδοση με τους 170 ίππους (+10 ίπποι και +35 Νm ροπής σε σύγκριση με το μεσαίο 2.2 TDCi).

Διαβάστε επίσης: Νέο Ford Explorer ST με 400 άλογα και 10 ταχύτητες

Οι εκτός δρόμου δυνατότητες παραμένουν στα υψηλότατα στάνταρ που μας έχει συνηθίσει το Ranger, με τα 23 εκατοστά της απόστασης από το έδαφος, τον σχεδιασμό των προφυλακτήρων και τα προστατευμένα μηχανικά μέρη να προσφέρουν 800 χλστ. βάθους σε προσπέλαση υδάτινων περασμάτων και την γωνία προσέγγισης να φτάνει τις 29 μοίρες, με αυτή της αποχώρησης να σταματάει στις 21.

Παράλληλα το ανανεωμένο Ranger γίνεται το πρώτο αυτοκίνητο της κατηγορίας που εφοδιάζεται με σύστημα Pre-Collision Assist και Pedestrian Detection, μαζί με Intelligent Speed Limiter (αυτόματο φρενάρισμα, ανίχνευση πεζών και ενεργό cruise control με αυτόματη προσαρμογή στο όριο ταχύτητας, αντίστοιχα), καταδεικνύοντας την ευαισθησία της Ford στην οδική ασφάλεια.

Get it on Google Play Download on the App Store