Νέο Ford Super Duty με 1.268 Νm ροπής! (+video)

Είναι γνωστό ότι οι Αμερικανοί βρίσκονται σε άλλο επίπεδο από πλευράς pickup οχημάτων. Τόσο αναφορικά με το μέγεθος, όσο και σε στάνταρ δυνατοτήτων. Το κορυφαίο εξ αυτών, κατά γενική και αμερικανική ομολογία, είναι το Ford F-450. Ευρύτερα γνωστό ως Super Duty.

Δείτε ακόμα: Ford Ranger με νέο πανίσχυρο ντίζελ και 10 ταχύτητες

Η Ford παρουσίασε το καινούργιο μοντέλο, το οποίο αποτελεί μεν εξέλιξη του προηγούμενου αλλά ενσωματώνει τεχνολογίες που το καθιστούν υπερσύγχρονο. Καταρχάς υπάρχει το νέο 10τάχυτο αυτόματο κιβώτιο TorqShift, αλλά και ένας ολοκαίνουργιος βενζινοκινητήρας V8 7.3 λίτρων. Οι υπεύθυνοι του «Μπλε Οβάλ» δεν ανακοινώνουν νούμερα απόδοσης, όμως υποστηρίζουν πως είναι ο ισχυρότερος βενζινοκινητήρας της κατηγορίας. Δεδομένου ότι τα κορυφαία Chevrolet Silverado και RAM 1500 «παίζουν» στα 420-440 άλογα και ο βασικός Boss SOHC V8 αποδίδει 390 ίππους, το F-450 7.3 V8 θα πρέπει να αποδίδει κοντά στους 450 ίππους.

Διαβάστε επίσης: Αυτό είναι το απόλυτο αγροτικό του πλανήτη! (+video)

Αυτό που είναι πιο εντυπωσιακό, στα όρια του ισοπεδωτικού, είναι τα νούμερα της κορυφαίας έκδοσης του πετρελαιοκινητήρα PowerStroke. Δεν είναι τόσο τα 6.7 λίτρα και η διάταξη V8, ούτε τα 460 άλογα. Τα 1.268 Nm ροπής είναι αυτά που φέρνουν το Super Duty στα χωράφια των καθαρόαιμων φορτηγών. O εξοπλισμός πάλι, ουδεμία σχέση έχει με νταλίκα και περισσότερο παραπέμπει σε αυτοκίνητο της ψηφιακής εποχής: σύστημα πολυμέσων FordPass Connect με WiFi, επικουρικά συστήματα ασφαλείας που ενσωματώνουν αυτόματο φρενάρισμα, ανίχνευση τυφλού σημείου και διατήρησης οχήματος εντός λωρίδας, Pro Trailer Backup Assist για να είναι ευκολότερη η οπισθοπορεία σε ένα όχημα που ξεπερνάει τα 6 μέτρα (και μπορεί να φτάσει μέχρι τα διπλά, αναλόγως τρέιλερ) και ανίχνευση πεζών.

Get it on Google Play Download on the App Store