Νέο Hyundai Exter με τιμή κάτω από 7.000 ευρώ!

H Hyundai διευρύνει και άλλο προς τα κάτω την SUV γκάμα της, αυτή τη φορά με το νέο Exter. Ένα αυτοκίνητο που απαρνείται τις καμπύλες των σύγχρονων κορεατικών μοντέλων, για χάρη ενός πιο «τετράγωνου» μοτίβου που θυμίζει τα παραδοσιακά SUV, αλλά και τα πολυμορφικά MPV.

Το Exter ξεχωρίζει από τα LED ημέρας σε σχήμα «H», που απεικονίζουν το πρώτο γράμμα της Hyundai. Οι στρογγυλοί προβολείς περιβάλλονται από παραλληλόγραμμο πλαίσιο, δίνοντας μαζί με την προστατευτική ποδιά του προφυλακτήρα πολλούς SUV πόντους στο παρουσιαστικό. Εντύπωση προκαλεί η αναγραφή του ονόματος μπροστά, κάτω από το σήμα, όπως και το έντονο «σκαλοπάτι» στις πίσω πόρτες και τα αντίστοιχα φτερά. Η διχρωμία αμαξώματος-οροφής επίσης εντείνει την crossover αισθητική, η οποία φαίνεται πως ακολουθεί ευθείες γραμμές για τη διαμόρφωση του πίσω μέρους, έστω κι αν δεν έχουμε εικόνα επίσημη φώτο από εκεί. Ευτυχώς υπάρχουν οι διαρροές, που μας δείχνουν τη γωνιώδη διαμόρφωση των πάνελ και το «H» στα φανάρια.

Εικόνες δεν δίνουν οι Κορεάτες ούτε από το εσωτερικό, αλλά λογικά θα πρέπει να περιμένουμε κάτι ανάλογο με εκείνο του παρεμφερούς προσανατολισμού Casper. Οθόνη αφής στην κορυφή του ταμπλό, ευθείες γραμμές, ψηφιακό καντράν (τουλάχιστον στις πλούσιες εκδόσεις) και πολυχρηστικές λύσεις, όπως συρόμενο πίσω κάθισμα και πλήρως αναδιπλούμενο συνοδηγού.

Στα μηχανικά μέρη η Hyundai αναφέρει την ύπαρξη του 1.200άρη ατμοσφαιρικού MPI, με απόδοση 84 ίππων και 118 Nm, σε συνδυασμό με 5άρι χειροκίνητο ή ημιαυτόματο κιβώτιο. Διαφορετικά υπάρχει ένα άλλο σύνολο επίσης 1.2 λίτρων, με δυνατότητα καύσης CNG, αποκλειστικά σε συνεργασία με μηχανική μετάδοση. Η κίνηση μεταφέρεται αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς και οι επιδόσεις αναμένονται περίπου στα επίπεδα του αντίστοιχου i10 (12,6 δλ. το 0-100, 171 χλμ./ώρα τελική), δεδομένου πως το Exter λέγεται πως δεν ξεπερνά τα 3,8 μέτρα μήκους (3,67 μ. το i10).

Το Exter εξελίχθηκε για την Ινδία και παρόμοιες αγορές, έχοντας ως ένα από τα βασικά του ατού τη χαμηλή τιμή. Το κόστος της βασικής έκδοσης εκτιμάται στις 600.000 ρουπίες, που ισοδυναμούν σε μόλις 6.610 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store