Νέο και επετειακό MINI Cooper Pat Moss Edition

Η MINI γιορτάζει την 60η επέτειο από την πρώτη νίκη του πρώτου Cooper σε διεθνή αγώνα, παρουσιάζοντας το επετειακό και διπλά εορταστικό Pat Moss Edition.

Ο πρώτος λόγος εορτασμού είναι, όπως είπαμε, η συμπλήρωση 60 χρόνων από την πρώτη καρό σημαία που είχε πάρει η κορυφαία έκδοση του Morris Mini, σε διεθνή αγώνα. Οι περισσότεροι συνδυάζουν αγωνιστικά το πρώτο Mini Cooper με την ανεπανάληπτη νίκη του στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο, το 1964, με τον Paddy Hopkirk στο τιμόνι. Ωστόσο, η πρώτη διεθνής επιτυχία του βρετανικού «ζιζανίου» σε αγώνα είχε έρθει 2 χρόνια νωρίτερα και μάλιστα, με γυναίκα στα πηδάλια! Η Pat Moss, μικρότερη αδερφή του Sir Stirling Moss, και η Ann Wisdom δίπλα της, κέρδισαν το Ράλλυ Τουλίπας το 1962, ολοκληρώνοντας ταχύτερα από κάθε άλλο συνδυασμό μια τεράστια διαδρομή 2.500 χλμ., από τη Δανία στη γαλλική Ριβιέρα και μετά πίσω στην σκανδιναβική χώρα.

Για να γιορτάσει και την Ημέρα της Γυναίκας, η MINI λανσάρει το Cooper Pat Moss Edition ανήμερα της 8ης Μαρτίου. H Μultitone οροφή εδώ είναι στάνταρ, προσφέροντας την επιλογή μιας ειδικής βαφής που αλλάζει τρία χρώματα από άκρη σε άκρη: από Chili Red σε Melting Silver και μετά Jet Black. Το αμάξωμα διατίθεται σε δυο χρωματικές επιλογές (Pepper White ή Midnight Black), με τα καλύμματα των καθρεπτών να βάφονται κόκκινα ανεξαρτήτως χρώματος. Οι τουλίπες δεν θα μπορούσαν να λείπουν, δίνοντας τις δικές του πινελιές στις πίσω κολώνες και τα καπάκια των μπουλονιών στις ζάντες, με το «Pat Moss» εμπρός δεξιά στον προφυλακτήρα, τον αριθμό πινακίδας του αγωνιστικού που κέρδισε στο καπό και την ανάλογη επιγραφή στα φτερά.

Η υπογραφή της Βρετανίδας κοσμεί και το εσωτερικό, στο χώρο του ταμπλό μπροστά από το συνοδηγό, και οι τουλίπες συναντώνται στο κάτω μέρος του τιμονιού. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει σχεδόν το σύνολο των έξτρα από τον κατάλογο της MINI, με τις δερμάτινες επενδύσεις και το σύστημα πολυμέσων να κερδίζουν τα βλέμματα.

Το Pat Moss Edition θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως σε μόλις 800 κομμάτια, στις εκδόσεις Cooper S και την κορυφαία John Cooper Works. Αμφότερα με τον 2.0λτ. TwinPower και επιλογή 6τάχυτου χειροκίνητου ή 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου, με 178 και 231 άλογα αντίστοιχα.

Get it on Google Play Download on the App Store