Νέο μεσαίο SUV Honda Breeze

Η κυριαρχία των SUV στην αγορά αυτοκινήτων έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις και οι εταιρείες παρουσιάζουν το ένα μετά το άλλο νέο τους μοντέλο. Στην Αμερική, στην Ευρώπη και στην Κίνα πωλούνται πάρα πολλά SUV και συνεχώς πληθαίνουν.

Δείτε ακόμη: Ανανέωση για το Honda Civic Hatchback

Η Honda, η οποία ήταν από τις πρώτες εταιρείες που λανσάρισε SUV/Crossover μοντέλα (από το πρώτο HR-V το 1998), ετοίμασε για την τεράστια αγορά της Κίνας το νέο Breeze. Αυτό αποτελεί προϊόν της Guangqi Honda, μια κοινοπραξία μεταξύ του GAC Group και της Honda Motor Company.

Ουσιαστικά, το νέο Honda Breeze είναι το γνωστό σε εμάς νέο Honda CR-V (διαβάστε εδώ τη δοκιμή), αλλά με αλλαγές στον σχεδιασμό του αμαξώματος. Το εμπρός άκρο με τη δυναμική εμφάνιση θυμίζει το νέο Honda Accord και χαρακτηρίζεται από τα μακρόστενα παραλληλόγραμμα φώτα LED, την οριζόντια μάσκα και το μυώδη προφυλακτήρα. Πίσω κυριαρχούν τα λεπτά φανάρια σχήματος L. Για το εσωτερικό του Honda Breeze δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες, ωστόσο αναμένεται να μη διαφέρει σημαντικά από εκείνο του CR-V.

Δείτε ακόμη: Honda Integra Type R «γαζώνει» με 9.000 σ.α.λ. στην autobahn (+video)

Οι διαστάσεις είναι παρόμοιες, αφού το Breeze έχει ακριβώς το ίδιο πλάτος με το νέο CR-V (1.855 χλστ.), το μήκος του είναι μεγαλύτερο κατά 34 χλστ. (4.634 χλστ.), το ύψος είναι χαμηλότερο κατά 10 χλστ. (1.679 χλστ.) και το μεταξόνιο είναι πιο κοντό κατά 2 χλστ. (2.660 χλστ.).

Για την κίνηση του Honda Breeze θα υπάρχει το γνώριμο 1.5 λτ. VTEC TURBO μηχανικό σύνολο των 193 ίππων και 243 Nm ροπής με το CVT κιβώτιο. Το λανσάρισμά του στην Κίνα θα ξεκινήσει το πρώτο 4μηνο του 2019.

Δείτε ακόμη: Το μοτέρ-«κανόνι» της Honda με 720 ίππους από 2.2 λίτρα (+videos)

Get it on Google Play Download on the App Store