Nissan IMQ Concept: Έτσι θα είναι τo επόμενο Qashqai!

Το IMQ Concept αποτυπώνει τη φιλοσοφία της ιαπωνικής μάρκας, αλλά και το πώς αναμένεται να μας προσφέρει στο προσεχές μέλλον τα crossover της -με πρώτο, καλύτερο και πιο σημαντικό το Qashqai, όπου θα γίνεται μια μίξη της ιαπωνικής κληρονομιάς με την νέα ηλεκτρική τεχνολογία.


Το αιχμηρής σχεδίασης Nissan IMQ Concept κινείται από το ηλεκτρικό σύστημα e-POWER επόμενης γενιάς, όπου οι ηλεκτροκινητήρες που το απαρτίζουν αποδίδουν στο σύνολο 340 ίππους και 700 Nm ροπής. Το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης με μπαταρία φορτίζεται από βενζινοκινητήρα, με την δύναμη να μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς. Ο turbo κινητήρας βενζίνης 1,5 λίτρων, χρησιμοποιείται μόνο για τη φόρτιση της μπαταρίας  και λειτουργεί πάντα στο βέλτιστο εύρος στροφών, μεγιστοποιώντας την εξοικονόμηση καυσίμου.

Δείτε ακόμη: Οι τιμές του Nissan Micra 1.0 λτ. 100 PS και 117 PS

Στο κομμάτι της εξωτερικής σχεδίασης τώρα, η V-Motion γρίλια δίνει και σε αυτό το μελλοντικό μοντέλο το παρών, ενώ γενικότερα η εμφάνιση του IMQ Concept ξεχωρίζει για τον φουτουριστικό της χαρακτήρα. Εξαιρετικά αιχμηρό είναι και το πίσω μέρος του ιαπωνικού concept μοντέλου, όπου τα φανάρια διαθέτουν αισθητική «μπούμερανγκ». Άξια αναφοράς είναι τόσο οι τεράστιοι τροχοί των 22 ιντσών, με ειδικά λάστιχα Bridgestone Connect, αλλά και οι πίσω πόρτες που ανοίγουν ανάποδα, δίνοντας μαζί με τις μπροστινές ένα μεγάλο άνοιγμα προς το τετραθέσιο εσωτερικό. Από άποψη διαστάσεων, τα 4.558 χλστ. μήκους, τα 1.940 χλστ. πλάτους και τα 1.560 χλστ. ύψους, κατατάσσουν το IMQ στη μικρομεσαία κατηγορία, σε αυτή που ανήκει και το Qashqai! Μήπως λοιπόν μιλάμε για το μελλοντικό βασιλιά των μικρομεσαίων SUV; Ίδωμεν!

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή Nissan Qashqai 1.5D 116 PS

Η καμπίνα είναι μοντέρνα, αλλά και λιτή συνάμα, αλλά και τεχνολογικά προηγμένη. Στη θέση του πίνακα οργάνων υπάρχει μια οθόνη 840 χιλιοστών, η οποία καταλαμβάνει μεγάλο μέρος του ταμπλό, ενώ από πάνω της βρίσκεται μια μικρότερη για να υποστηρίξει το σύστημα Virtual Personal Assistant. Tο IMQ Concept εξοπλίζεται επίσης με το σύστημα Invisible to Visible, όπου μέσω της τεχνολογίας OmniSensing δίνει την δυνατότητα στους επιβάτες να βλέπουν τι γίνεται σε σημεία που η ματιά τους δεν μπορεί να φτάσει- όπως πίσω από κτίρια- και να ελέγχουν πόση κίνηση έχει ο δρόμος μπροστά τους και τι μπορούν να κάνουν για να την αποφύγουν. Τέλος, το IMQ ενσωματώνει και τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, με το σύστημα αρωγής ProPILOT που χρησιμοποιεί προηγμένους αισθητήρες, ραντάρ και κάμερες για να λαμβάνει και να ερμηνεύει εξωτερικές πληροφορίες.

Get it on Google Play Download on the App Store