Ετοιμάζεται ειδικό και ακόμα πιο ρετρό Nissan Z

Αναμφίβολα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της χρονιάς που σιγά, σιγά μας αφήνει ήταν η παρουσίαση του Z Coupe. Tου πισωκίνητου sportscar που ήρθε ισχυρότερο και ταχύτερο από ποτέ!

Τώρα η ιαπωνική μάρκα αναμένεται να παρουσιάσει ένα μοναδικό και σπάνιο Nissan Z με κάθε μεγαλοπρέπεια, στην Έκθεση του Τόκιο που θα ανοίξει τις πύλες της στις 14 Ιανουαρίου 2022. Σαφώς και το περίπτερο της Nissan θα κοσμείται από διάφορες εκδόσεις του δημοφιλούς μοντέλου, ωστόσο την προσοχή θα μονοπωλήσει αυτή η σπάνια δημιουργία. Η ιαπωνική μάρκα δεν έχει δημοσιεύσει την παραμικρή εικόνα, αλλά ακούγεται πως θα έχει σημαντικές αισθητικές επεμβάσεις και μόνο. Οι μηχανικοί φαίνεται πως (για την ώρα τουλάχιστον) άφησαν «μαμά» τον 3λίτρο V6 twinturbo, στα 400 άλογα και 475 Nm ροπής, με τη μετάδοση της κίνησης να επιτελείται είτε από ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, είτε από ένα 9άρι αυτόματο.

Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί είναι αν το μοναδικό Nissan Z θα βασίζεται στην ειδική έκδοση Z Proto Spec, που ενστερνίζεται την εμφάνιση του πρωτοτύπου, βαμμένο σε έντονο κίτρινο χρώμα που ξεχωρίζει με τις ίδιας απόχρωσης δαγκάνες (4πίστονες μπροστά – 2πίστονες πίσω) πίσω από τους μπρονζέ τροχούς. Ξεχωριστά είναι και τα δερμάτινα καθίσματα με κίτρινες ραφές που κοσμούν την καμπίνα του σπορ μοντέλου.

Βέβαια το περίπτερο της Nissan δεν θα έχει μόνο αυτό το ιδιαίτερο αυτοκίνητο, αλλά και την έκδοση GT500 που «πατάει» στη σειρά Ζ και θα αντικαταστήσει το GT-R στο πρωτάθλημα Super GT. Από εκεί κι έπειτα θα υπάρχουν μερικά ακόμα μοντέλα που αναμένεται να κεντρίσουν το ενδιαφέρον! Υπομονή μερικές μέρες ακόμα!

Get it on Google Play Download on the App Store