Με αυτό το Nissan Navara βλέπεις αστεράκια… (+video)

Η Nissan παρουσίασε το Navara Dark Sky Concept, μία πρωτότυπη έκδοση του γνωστού μας μοντέλου. Αυτή είναι σχεδιασμένη με τρόπο τέτοιο ώστε να ξεχωρίζει από τις εκδόσεις παραγωγής και να αποτελεί το ιδανικό μέσο μεταφοράς για αστρονόμους, σε δυσπρόσιτες περιοχές. Εξ ου και η ονομασία του Dark Sky, που στα ελληνικά σημαίνει σκοτεινός ουρανός. 

Δείτε ακόμη: Πώς τα κατάφερε το νέο Suzuki Jimny στα crash tests; (+video)

Το ιαπωνικό pickup διαθέτει ημιαυτόνομη τεχνολογία Propilot και σύστημα προειδοποίησης τυφλού σημείου, το οποίο συνοδεύεται από κάμερες περιμετρικά, με εικόνα 360ο. Αυτά δεν είναι όμως τα μόνα στοιχεία που το ξεχωρίζουν, καθώς εφοδιάζεται και με το σύστημα Towing Hitch Alignment, που μπορεί και παίρνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου όταν ρυμουλκεί τρέιλερ ακόμη και κατά το παρκάρισμα, διευκολύνοντας σημαντικά τον οδηγό.

Από την άλλη, το τρέιλερ που βλέπουμε στις φωτογραφίες μαζί με το αυτοκίνητο, έχει σχεδιαστεί ειδικά, για να αποτελεί το τέλειο μέσο μεταφοράς ενός τηλεσκοπίου. Μάλιστα διαθέτει και μπαταρία, σε περίπτωση που του αυτοκινήτου δεν επαρκεί, καθώς συνήθως οι αστρονόμοι έχουν αρκετό επιπλέον εξοπλισμό μαζί τους, όπως κάμερα, υπολογιστή κλπ. Τον εξοπλισμό του πρωτότυπου αυτού Nissan Navara ολοκληρώνει η εγκατάσταση wi-fi, ο πομπός τηλεοπτικού σήματος και ο φωτισμός περιμετρικά του αμαξώματος και στην οροφή με μπάρα LED.

Κάτω από το καπό του Nissan Navara Dark Sky βρίσκεται ο γνωστός πετρελαιοκινητήρας 2.3 λτ. των 190 ίππων που συναντάμε και στα μοντέλα παραγωγής, χωρίς να έχει κάποιες αλλαγές στα χαρακτηριστικά λειτουργίας του και απόδοσής του. Η πιο σημαντική αλλαγή του πρωτότυπου πλην της εμφάνισης, είναι η αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 140 χλστ. και οι ζάντες 20 ιντσών.

Διαβάστε επίσης: Renault-Nissan-Mitsubishi με λειτουργικό Android

Το αυτοκίνητο έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του σήμερα, στην έκθεση επαγγελματικών αυτοκινήτων στο Ανόβερο, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν βλέψεις για την παραγωγή του από τη Nissan.

Get it on Google Play Download on the App Store