Το νέο Nissan Qashqai θα είναι και υβριδικό

Το Nissan Qashqai είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές μοντέλο, το οποίο σύμφωνα με τις πληροφορίες μας σε περίπου δύο χρόνια από τώρα θα αποκτήσει νέα γενιά. Και μάλιστα όπως μαθαίνουμε εκτός από πλήρως ανασχεδιασμένη εμφάνιση θα έχει και νέες, υβριδικές εκδόσεις για πρώτη φορά στην καριέρα του. 

Δείτε ακόμη: Τι είναι το τούρμπο και ο κομπρέσορας; Που διαφέρουν; (+video)

Συγκεκριμένα, το νέο Nissan Qashqai θα εφοδιάζεται με το υβριδικό σύστημα e-Power το οποίο ουσιαστικά χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα για την κίνηση του αυτοκινήτου και έναν βενζινοκινητήρα στο ρόλο της γεννήτριας για τη φόρτιση των μπαταριών. Αυτή όμως δεν θα είναι και η μοναδική υβριδική του έκδοση, καθώς στην Ιαπωνία ακούγεται πως θα υπάρχει ακόμη μία, η οποία θα είναι επαναφορτιζόμενη και θα φορτίζει από εξωτερική πηγή ενέργειας και θα είναι κλασσική υβριδική με τον ηλεκτροκινητήρα να βοηθά τον βενζινοκινητήρα.

Διαβάστε επίσης: Τρακάρισμα με γνήσια και «μαϊμού» ανταλλακτικά σοκάρει (+video)

Νέα όμως θα είναι και η πλατφόρμα του μελλοντικού Nissan Qashqai, καθώς όπως λέγεται έντονα θα βασίζεται σε μία νέα δημιουργία της κοινοπραξίας Renault-Nissan–Mitsubishi, η οποία θα είναι ικανή φυσικά να φιλοξενήσει υβριδικές εκδόσεις. Παρόλα αυτά το επόμενο Nissan Qashqai δεν θα έχει πλήρως ηλεκτρική έκδοση. Μένει λοιπόν να δούμε τι μας επιφυλάσσει η ιαπωνική μάρκα για το μέλλον.

Get it on Google Play Download on the App Store