Το νέο Nissan Skyline πηγαίνει μόνο του (+video)

Η Nissan παρουσίασε σήμερα το νέο πολυτελές μεσαίο μοντέλο της Skyline, το οποίο έχει δεχτεί αρκετές αναβαθμίσεις, ενώ εφοδιάζεται με το ProPILOT 2.0. Πρόκειται για το πρώτο σύστημα υποστήριξης του οδηγού που συνδυάζει την οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο μέσω του συστήματος πλοήγησης, χωρίς ο οδηγός να πιάνει το τιμόνι και την ικανότητα οδήγησης σε μονή λωρίδα. Το νέο Skyline θα ξεκινήσει να πωλείται στην Ιαπωνία το ερχόμενο φθινόπωρο και εξοπλίζεται ακόμη με το νέο σύστημα NissanConnect με την ευρεία γκάμα συνδεδεμένων υπηρεσιών.

Δείτε ακόμη: Γιατί το Nissan GT-R λέγεται και «Godzilla»;

Για να ενεργοποιηθούν αυτές οι νέες λειτουργίες, ο οδηγός πρέπει πρώτα να ορίσει τον προορισμό του στο σύστημα πλοήγησης και να προκαθορίσει μια διαδρομή ταξιδιού. Μόλις το αυτοκίνητο εισέλθει στην εθνική οδό, η λειτουργία πλοήγησης του συστήματος είναι διαθέσιμη. Με την ενεργοποίησή της, θα βοηθήσει τον οδηγό να ταξιδέψει σε εθνική οδό πολλαπλών λωρίδων μέχρι να φτάσει στην προκαθορισμένη έξοδο του αυτοκινητόδρομου.

Το νέο ProPILOT επιτρέπει επίσης την οδήγηση χωρίς τα χέρια στο τιμόνι, ενώ το αυτοκίνητο ταξιδεύει σε μια συγκεκριμένη λωρίδα. Όταν το όχημα προσεγγίσει ένα όχημα που κινείται πιο αργά, το σύστημα κρίνει τον κατάλληλο χρονισμό προσπέρασης, με βάση πληροφορίες από το σύστημα πλοήγησης και την ανίχνευση 360 μοιρών. Ο οδηγός λαμβάνει οπτική και ηχητική καθοδήγηση και καλείται να πιάσει με τα χέρια το τιμόνι και να επιβεβαιώσει την έναρξη αυτών των λειτουργιών με ένα διακόπτη.

Δείτε ακόμη: Νέο Nissan Juke στις 3 Σεπτεμβρίου

Ένα σύστημα παρακολούθησης στην καμπίνα επιβεβαιώνει συνεχώς ότι η προσοχή του οδηγού βρίσκεται στο δρόμο όταν χρησιμοποιείται το ProPILOT 2.0. Εάν ο οδηγός δεν ανταποκριθεί σε μια προειδοποίηση κατά την οδήγηση, το σύστημα ανάβει τα φώτα κινδύνου και μειώνει την ταχύτητα του οχήματος μέχρι να σταματήσει. Μια υπηρεσία κλήσης SOS δημιουργεί αυτόματα μια σύνδεση ήχου σε έναν εξειδικευμένο φορέα τηλεφωνικού κέντρου για βοήθεια έκτακτης ανάγκης.

Εξωτερικά, το όμορφο και δυναμικό σεντάν της Nissan διακρίνεται από την ανασχεδιασμένη μάσκα σχήματος V και τα νέα πίσω φωτιστικά σώματα με τα κυκλικά στοιχεία LED. Στο εσωτερικό έχει αναβαθμιστεί η ποιότητα και η λειτουργικότητα.

Την κίνηση του νέου Nissan Skyline των 4.810 χλστ. μήκους αναλαμβάνει ένα μηχανικό σύνολο βενζίνης 3.0 λτ. V6 twinturbo με ηλεκτρονικό έλεγχο μεταβλητού χρονισμού των βαλβίδων (VTC). Αλλαγές έχουν γίνει ακόμα στα διπλά τούρμπο, στο σύστημα ψύξης και στο σύστημα εξάτμισης. Το κορυφαίο μοντέλο 400R διαθέτει ισχύ 400 ίππων στις 6.400 σ.α.λ. και ροπή 475 Nm μεταξύ 1.600 – 5.200 σ.α.λ., ενώ υπάρχει και η έκδοση των 300 ίππων και 400 Nm ροπής και το υβριδικό των 3.5 λτ. με 306 ίππους και 350 Nm ροπής.

Δείτε ακόμη: Nissan X-Trail με νέους κινητήρες 1.3 λτ. και 1.7 λτ.

Οι τιμές του νέου Nissan Skyline ξεκινούν στην Ιαπωνία από 4.274.640 γεν (35.030 ευρώ).

Παρακολουθείστε το νέο Nissan Skyline και στο παρακάτω βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=25&v=h37R8yb3Ato

Get it on Google Play Download on the App Store