Το Nissan IMk δείχνει το αυτοκίνητο πόλης του μέλλοντος (+video)

Εν όψει Σαλόνι Αυτοκινήτου Τόκιο, η Nissan παρουσίασε το IMk Concept που χαρακτηρίζεται από τους Ιάπωνες ως «το απόλυτο αυτοκίνητο πόλης».

Το πρωτότυπο υιοθετεί την σχεδιαστική φιλοσοφία «Timeless Japanese Futurism», την οποία θα συναντήσουμε σε αρκετά μελλοντικά μοντέλα Nissan, μεταξύ των οποίων και το επόμενο Micra. Το ημίψηλο τετράγωνο σχήμα παραπέμπει ευθέως στα Kei cars, την δημοφιλέστατη κατηγορία μικρών αυτοκινήτων της ιαπωνικής αγοράς. Το χάλκινο χρώμα Akagane και η πανοραμική ηλιοροφή χαρακτηρίζουν την εμφάνιση, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως είναι διάφανη και η αεροτομή ώστε να μην χαλάει το οπτικό αποτέλεσμα της οροφής! Χειρολαβές δεν υπάρχουν, με τις πόρτες να ανοίγουν δια της αφής, ενώ απουσιάζουν και οι καθρέπτες προς τέρψη των καμερών – όλα για χάρη της αεροδυναμικής.

Δείτε ακόμα: Οι τιμές του νέου Nissan Navara στην Ελλάδα

Εμπρός δεσπόζει η χρωμιωμένη μάσκα και πίσω η ενιαία διάταξη των φωτιστικών σωμάτων, με τις γυάλινες επιφάνειες να χαρίζουν ευάερη και ευήλια ατμόσφαιρα στο εσωτερικό. Το οποίο αποτελείται από ανακυκλώσιμα υλικά, χαρακτηρίζεται από την απλότητα στην σχεδίαση και την σχεδόν παντελή έλλειψη διακοπτών, το έργο των οποίων αναλαμβάνουν οθόνες αφής και ολογράμματα!

Διαβάστε επίσης: H Nissan στη μάχη κατά των θανάτων από θερμοπληξία (+video)

Φυσικά πρόκειται για ηλεκτρικό αυτοκίνητο, με τη Nissan να μην αποκαλύπτει κάτι σχετικά με τα μηχανικά μέρη. Αναφέρει ωστόσο πως το IMk διαθέτει πλήρες σετ επικουρικών συστημάτων και συνδεσιμότητας, υπό την ομπρέλα του ProPilot. Χαρακτηριστική είναι η προγνωστική λειτουργία των ηλεκτρονικών, που ανιχνεύουν και αναλύουν τον περιβάλλοντα χώρο προετοιμάζοντας κατάλληλα το ESP και τα φρένα.

Get it on Google Play Download on the App Store