«Νταμάρι» Ram Heavy Duty 6.7λτ. ντίζελ και 1.152 Nm

Τα Ram είναι γνωστά για τις τεράστιες δυνατότητες και τα επιβλητικά τεχνικά χαρακτηριστικά, που συνοδεύουν το ανάλογο παρουσιαστικό. Η τελευταία προσθήκη στη γκάμα του αμερικανικού pick up, δίχως καν να τη δεις, δεν αφήνει σημεία για παρερμηνείες από το όνομα και μόνο: Heavy Duty Rebel.

Το νέο Ram 2500 Heavy Duty Rebel, όπως είναι η πλήρης του ονομασία, τοποθετείται στο ενδιάμεσο της γκάμας (μεταξύ του πιο πολυτελούς Laramie και του Power Wagon), αλλά από σχεδιαστικής άποψης δεν αποκλείεται να είναι το κορυφαίο, εξαιρώντας φυσικά το TRX των 702 ίππων. Το Heavy Duty ξεχωρίζει από το σχεδόν κατάμαυρο εμπρός μέρος, που συντίθεται από το συνδυασμό μάσκας-προφυλακτήρα, το καπό της Mopar από πάνω τους, τις προστατευτικές ποδιές εμπρός-πίσω, τα μαύρα προστατευτικά στο πλάι και πίσω, το επίσης κατάμαυρο «RAM» στην καρότσα και τους χωμάτινους τροχούς.

Εκεί επικεντρώνεται μια ιδιαιτερότητα, αναφορικά με τη διάσταση των -ειδικά σχεδιασμένων για χρήση εκτός δρόμου- ζαντών. Η στάνταρ επιλογή αριθμεί 20 ίντσες και η προαιρετική είναι η μικρότερη (18 ιντσών), κάνοντας το αντίθετο από ό,τι έχουμε συνηθίσει. Τα αμιγώς χωμάτινα ελαστικά κυμαίνονται σε παρόμοια «κυβικά», φτάνοντας τις 33 ίντσες!

Στα μηχανικά μέρη, τώρα, οι μηχανικοί της Ram φρόντισαν να δημιουργήσουν ένα αυτοκίνητο που, κατά τα λεγόμενά τους, τοποθετείται στην κορυφή της κατηγορίας σε επιμέρους τομείς. Αυτός της ροπής, για παράδειγμα, προσφορά του εξακύλινδρου εν σειρά ντίζελ των 6.7 λίτρων από την Cummins, που παράγει 370 ίππους και 1.152 Nm μόλις από τις 1.700 σ.α.λ. Ένα 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο αναλαμβάνει τη μετάδοση της κίνησης, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη δυνατότητας ρυμούλκησης που φτάνει τα 7.652 κιλά – άλλη μια κορυφαία επίδοση για διπλοκάμπινο, τετράτροχο (γιατί έχουν και τα εξάτροχα, με τους διπλούς τροχούς πίσω, στην Αμερική) pick up. Το μέγιστο φορτίο της καρότσας ανέρχεται στα 1.424 κιλά και επίσης, πρόκειται για έναν εξαιρετικό αριθμό.

Το Heavy Duty Rebel φοράει στάνταρ μπλοκέ διαφορικό και ανάρτηση 5 συνδέσμων πίσω, ειδικά εξελιγμένη για αυτό. Προαιρετικά διατίθεται «εργάτης» με δυνατότητα έλξης 5.443 κιλών, όπως και βενζινοκίνητη εναλλακτική. Σε αυτή αναλαμβάνει ο 6.4 Hemi V8 την κίνηση των 2,5 τόνων, με απόδοση 410 ίππων και 582 Nm, σε συνεργασία με 8άρι αυτόματο κιβώτιο. Ποια η τιμή εκκίνησης του Heavy Duty; 68.940 δολάρια (71.118 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store