Ολόκληρη γκάμα Toyota Crown από την Ιαπωνία

Τα μεγάλα νέα για την 16η γενιά Crown αφορούν, φυσικά, τη μεταστροφή του από σεντάν σε κουπέ SUV. Τα νέα αυτά, ωστόσο, αφορούν την αγορά της Βορείου Αμερικής. Στην Ιαπωνία, αντίθετα, η Toyota όχι μόνο λανσάρει το νέο μεγαλομεσαίο της στα παραδοσιακά στάνταρ, αλλά το εφοδιάζει με ολόκληρη γκάμα!

Για την ακρίβεια, η Σειρά Crown θα κυκλοφορήσει σε 40 αγορές και περιοχές του πλανήτη, δίχως η Toyota να προβαίνει σε λεπτομέρειες. Οι Ιάπωνες ανέφεραν χαρακτηριστικά πως «τα μοντέλα της Σειράς Crown θα διατεθούν σε 40 αγορές», όμως κατά πάσα πιθανότητα θα το κάνουν ξεχωριστά. Το Crown Sports Type, για παράδειγμα, που είναι το μεσαίο SUV κόκκινου χρώματος των φωτογραφιών, θα μπορούσε να έρθει στην Ευρώπη. Το ίδιο ισχύει και για το μεγάλο SUV, το Estate Type (το κίτρινο). Το «αμερικανικό» κουπέ SUV ονομάζεται Crossover Type, ενώ το σεντάν (που πλέον είναι liftback) Sedan Type.

Κάθε Crown έχει τη δική του σχεδιαστική προσέγγιση, με διαφορετικούς προφυλακτήρες, ζάντες και φωτιστικά σώματα – πέραν των προφανών διαφοποιήσεων στα αμαξώματα και τις διαστάσεις. Όλα τους βασίζονται στην πλατφόρμα TGNA-K και εξοπλίζονται με υβριδικά κινητήρια σύνολα, που φτάνουν σε ισχύ έως τα 345 άλογα. Η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς, μέσω κιβωτίου CVT ή 6τάχυτου αυτόματου κιβωτίου, όμως δεν αποκλείεται να προστεθούν κι άλλοι συνδυασμοί κινητήρων-μετάδοσης.

Get it on Google Play Download on the App Store