Αυτό είναι το νέο Opel Corsa!

Διέρρευσαν στο διαδίκτυο οι πρώτες φωτογραφίες του νέου, 6ης γενιάς Opel Corsa, το οποίο δεν έχει καμία απολύτως ομοιότητα με το προγενέστερο μοντέλο που λανσαρίστηκε το 2014. Η επίσημη πρεμιέρα για γίνει τον Ιούνιο, ωστόσο έχουν ανακοινωθεί αρκετά στοιχεία για το νέο μικρό μοντέλο της Opel.

Δείτε ακόμη: Νέο plug-in υβριδικό Opel Grandland X με 300 άλογα!

Το μήκους 4,06 μ., πλάτους; 1,73 μ., ύψους 1,43 μ. και με μεταξόνιο 2,54 μ. αμάξωμά του παρουσιάζεται αρκετά ενδιαφέρον σχεδιαστικά, από όποια πλευρά και να το δει κανείς. Το εμπρός άκρο με τα αιχμηρά φωτιστικά σώματα, τη μακρόστενη μάσκα, το μεγάλο αεραγωγό και το καμπύλο καπό με τα νεύρα συνθέτουν μια δυναμική όψη. Στο πλάι κυριαρχούν τα έντονα νεύρα, ενώ και το πίσω άκρο έχει αρκετές γωνίες.

Εντελώς νέο είναι και το εσωτερικό του Opel Corsa F με το μοντέρνο σχεδιασμό και τις δύο ψηφιακές οθόνες, μία του πίνακα οργάνων και μία του συστήματος πολυμέσων. Επιπλέον η καμπίνα του είναι πιο ευρύχωρη για τους επιβάτες αλλά και για τις αποσκευές (309 λτ. έναντι 285 λτ. στο υπάρχον).

Δείτε ακόμη: «Γαλλικό» νέο Opel Astra το 2021

Βασισμένο στη νέα πλατφόρμα CMP του ομίλου PSA (σε αυτή που βασίζεται και το νέο Peugeot 208), ζυγίζει από 980 κιλά και είναι ελαφρύτερο έως 108 κιλά. Γεγονός που αν μη τι άλλο έχει ευεργετικά αποτελέσματα στις επιδόσεις, στην κατανάλωση, στις εκπομπές ρύπων και στην οδική συμπεριφορά.

Για την κίνηση του νέου Opel Corsa θα υπάρχουν οι κινητήρες βενζίνης των 1.2 λτ. με ισχύ 75, 100 και 130 ίππων, ο ντίζελ των 1.5 λτ. με 100 ίππους και το αμιγώς ηλεκτρικό e-Corsa με ισχύ 136 ίππων και αυτονομία περίπου 335 χιλιομέτρων.

Δείτε ακόμη: Με ηλεκτροκινητήρα το νέο Opel Corsa OPC

Get it on Google Play Download on the App Store