Νέο Opel Combo Life 1.2 λτ. Turbo 130 PS

Την γκάμα των κινητήρων του πολυχρηστικού μοντέλου της Combo Life εμπλουτίζει η Opel, με την εισαγωγή του νέου μηχανικού συνόλου βενζίνης 1.2 λτ. Turbo ισχύος 130 ίππων.

Δείτε ακόμη: Οι κινητήρες και οι επιδόσεις του νέου Opel Corsa

Ο δυνατός τρικύλινδρος ήδη πληροί τις απαιτήσεις του προτύπου Euro 6d. Αποδίδει μέγιστη ροπή 230 Nm στις 1.750 σ.α.λ. και συνδυάζεται αποκλειστικά με οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Σύμφωνα με την Opel, μαζί με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα άμεσου ψεκασμού, προσφέρει εξαιρετικά ομαλές αλλαγές σχέσεων και παράλληλα βοηθά στην περαιτέρω μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών ρύπων.

Για πιο αποτελεσματική μείωση των μικροσωματιδίων, ο κινητήρας διαθέτει Φίλτρο Σωματιδίων Βενζίνης – Gasoline Particulate Filter (GPF) τοποθετημένο πολύ κοντά στην εξαγωγή με σκοπό τη βέλτιστη αναγέννηση (δηλαδή οξείδωση των σωματιδίων που συσσωρεύονται στο φίλτρο). Με αυτόν τον συνδυασμό κινητήρα/κιβωτίου, το Combo Life αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 186 χλμ./ώρα και επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ.ώρα σε 12,3 δευτερόλεπτα. Η μεικτή κατανάλωση είναι 5,3-5,6 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 110-130 γρ./χλμ.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Opel Crossland X 1.5D 120 PS auto

Εκτός από τον 1.2 λτ. Turbo 130 PS βενζινοκινητήρα και το οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο, στάνταρ χαρακτηριστικά όπως το ρυθμιζόμενο κάθισμα οδηγού έξι σταδίων, με οσφυϊκή υποστήριξη και υποβραχιόνιο, θερμαινόμενο δερμάτινο τιμόνι με χειριστήρια, ηλεκτρικά παράθυρα μπροστά και σύστημα κλιματισμού (A/C) αυξάνουν την άνεση. Για κορυφαία συνδεσιμότητα, διατίθεται το συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto multimedia radio με έγχρωμη οθόνη αφής 8”. Επιπλέον, προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού καθιστούν την οδήγηση ακόμα πιο ξεκούραστη.

Η εκτεταμένη γκάμα στάνταρ εξοπλισμού περιλαμβάνει συστήματα όπως αυτόματο cruise control και περιοριστή ταχύτητας, Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Front Collision Warning) με αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης και ανίχνευση πεζού, Σύστημα Υποβοήθησης Εκκίνησης σε Ανηφόρα (Hill Start Assist), Σύστημα Διατήρησης Λωρίδας Κυκλοφορίας (Lane Keep Assist) και Αναγνώριση Οδικών Σημάτων (Traffic Sign Recognition) και Σύστημα Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού (Driver Drowsiness Alert).

Δείτε ακόμη: Ανανεωμένο Opel Astra και με νέους κινητήρες

Get it on Google Play Download on the App Store