Νέο Opel Corsa GSi με «αύρα» από OPC

Λίγο καιρό μετά την παρουσίαση του νέου Opel Insignia GSi, η Opel κάνει την εμφάνιση και του νέου Opel Corsa GSi, το οποίο επανέρχεται μετά από απουσία αρκετών ετών (από το τρίτης γενιάς Corsa) και διαθέτει αρκετά δυναμική εμφάνιση με τονισμένα σπορ χαρακτηριστικά.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Opel Grandland X 1.6 diesel 120 PS

Εξωτερικά το νέο Opel Corsa GSi μοιάζει πάρα πολύ με το Corsa OPC (διαβάστε εδώ τη δοκιμή) και ειδικά στο εμπρός άκρο. Αυτό χαρακτηρίζεται από τη μεγάλη εισαγωγή του αέρα στον προφυλακτήρα, το μικρό αεραγωγό στο καπό και τα διακοσμητικά χρωμίου πιο χαμηλά στη θέση των προβολέων ομίχλης. Επιπλέον, οι εξωτερικοί καθρέπτες έχουν επένδυση τύπου ανθρακονήματος, στα μαρσπιέ έχουν τοποθετηθεί σπόιλερ, ενώ στο πίσω άκρο υπάρχει μια μεγάλη αεροτομή στο τελείωμα της οροφής και μια χρωμιωμένη απόληξη της εξάτμισης. Την σπορτίφ εμφάνιση τονίζουν με την σειρά τους οι πολυάκτινες, δίχρωμες 18 ιντσών ζάντες αλουμινίου (προαιρετικές).

Για το εσωτερικό η Opel δεν έχει δώσει προς το παρόν φωτογραφίες, ωστόσο αναφέρει ότι εξοπλίζεται με καθίσματα της Recaro (προαιρετικά), διαθέτει δερμάτινο επιλογέα ταχυτήτων και αλουμινένια πεντάλ. Το στήσιμο της ανάρτησης και τα φρένα με τις κόκκινες δαγκάνες προέρχονται από το Corsa OPC, πράγμα που σημαίνει ότι το νέο Corsa GSi θα έχει σπορτίφ χαρακτηριστικά και στο δρόμο.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Opel Insignia Grand Sport 1.6 CDTi 136 PS Auto

Για τον κινητήρα η Opel δεν ανακοίνωσε κανένα απολύτως στοιχείο. Πολύ πιθανό είναι να εφοδιάζεται με τον 1.4 Turbo 150 PS του Corsa S, με ίσως λίγο παραπάνω ισχύ. Περισσότερες πληροφορίες για το Corsa GSi θα ανακοινωθούν αργότερα μέσα στο έτος, όταν ανοίξουν οι παραγγελίες.

Get it on Google Play Download on the App Store