Νέο Opel Grandland X PHEV 2WD 1.6 224 HP

Σε νέα έκδοση με κίνηση μόνο στους εμπρός τροχούς παρουσιάστηκε το plug-in hybrid Opel Grandland X, συνδυάζοντας την υψηλή ισχύ με πολύ χαμηλή κατανάλωση και ρύπους.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Opel Grandland X 1.5D 130 PS

Το 2κίνητο Grandland X PHEV με το 8άρι αυτόματο κιβώτιο κινείται από ένα υβριδικό σύνολο με πρίζα. Αυτό αποτελείται από ένα κινητήρα βενζίνης 1.6 λτ. ισχύος 180 ίππων, ένα ηλεκτροκινητήρα με απόδοση 110 ίππων και μια μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 13,2 kWh, που είναι τοποθετημένη κάτω από τα πίσω καθίσματα. Η συνδυαστική ισχύς φτάνει τους 224 ίππους και τα 360 Nm ροπής, η μεικτή κατανάλωση είναι 1,5-1,7 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 35-37 γρ./χλμ. (WLTP). To Grandland X PHEV μπορεί να διανύσει έως 57 χιλιόμετρα με τη χρήση μόνο της ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ με τη συνδρομή και του βενζινοκινητήρα επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 8,9 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 225 χλμ./ώρα. Ο χρόνος φόρτισης με τον ενσωματωμένο φορτιστή 7,4kW μπορεί να διαρκέσει λιγότερο από δύο ώρες.

Δείτε ακόμη: Ολική ανανέωση για το Opel Insignia

Το Grandland X Hybrid περιλαμβάνει τρία οδηγικά προφίλ: Το Electric για αμιγώς ηλεκτρική οδήγηση, το Hybrid που επιτρέπει στο αυτοκίνητο να επιλέγει αυτόματα την πλέον αποτελεσματική μέθοδο κίνησης και το Sport για πιο δυναμικές επιδόσεις.

Στη Γερμανία, το νέο Opel Grandland X Hybrid στην πιο πλούσια έκδοση Business Edition πωλείται στην τιμή των 43.440 ευρώ, ωστόσο οι αγοραστές του θα επωφεληθούν από το «περιβαλλοντικό μπόνους, το οποίο μπορεί να φτάσει έως τις 4.500 ευρώ.

Να υπενθυμίσουμε, ότι τον περασμένο Μάιο, η Opel παρουσίασε το Grandland X Hybrid4 με την συνδυαστική ισχύ των 300 ίππων και δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν ενσωματωμένο στο αυτόματο κιβώτιο των 8 ταχυτήτων και έναν στον πίσω άξονα.

Δείτε ακόμη: Οι τιμές του νέου Opel Corsa στην Ελλάδα

Get it on Google Play Download on the App Store