Opel Grandland X με νέο κινητήρα 1.5 λτ. Diesel

Το μικρομεσαίο SUV μοντέλο Opel Grandland X εφοδιάζεται με νέο πιο ισχυρό, οικονομικό και με λιγότερους ρύπους κινητήρα πετρελαίου 1.5 λτ., αντικαθιστώντας τον 1.6 λτ. Diesel. Το μηχανικό αυτό σύνολο αποδίδει 130 ίππους και 300 Nm ροπής από τις 1.750 σ.α.λ., συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή με αυτόματο 6άρι, η μεικτή κατανάλωση είναι στα 4,1 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 108 γρ./χλμ. 

Ο νέος αυτός κινητήρας έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται στις αυστηρές μελλοντικές απαιτήσεις εκπομπών ρύπων, χάρη σε έναν πρωτοποριακό καταλύτη οξείδωσης/απορρόφησης οξειδίου του αζώτου (NOx) σε συνδυασμό με τον καταλυτικό μετατροπέα. Επίσης συνδυάζεται με AdBlue και με φίλτρο μικροσωματιδίων.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Opel Grandland X 1.6 diesel 120 PS

Συγκριτικά με το τον προηγούμενο κινητήρα 1.6 λτ. Diesel των 120 ίππων και 300 Nm ροπής, ο νέος των 1.5 λτ. εκτός από το ότι είναι πιο ισχυρός, διαθέτει χαμηλότερη κατανάλωση κατά 4%.

Η κυλινδροκεφαλή με την ενσωματωμένη πολλαπλή εισαγωγής αέρα και ο στροφαλοθάλαμος του νέου πετρελαίου ντίζελ των 1.5 λίτρων είναι κατασκευασμένα από ελαφρύ αλουμίνιο, ενώ οι τέσσερις βαλβίδες ανά κύλινδρο ενεργοποιούνται με διπλούς εκκεντροφόρους. Το σύστημα άμεσου ψεκασμού κοινής γραμμής τροφοδοσίας common rail λειτουργεί σε πιέσεις έως και 2.000 bar, με καύσιμο που εισέρχεται στους θαλάμους καύσης μέσω ακροφυσίων εγχυτήρα οκτώ οπών. Ο νέος κινητήρας είναι εξοπλισμένος με υπερσυμπιεστή που διαθέτει πτερύγια στροβίλου με μεταβλητή γεωμετρία (VGT), τα οποία ενεργοποιούνται ηλεκτρικά.

Επίσης, η Opel ανακοίνωσε ότι έως το 2020 θα προσφέρει το Grandland X με υβριδικό σύστημα με πρίζα plug-in hybrid electric vehicle (PHEV).

Δείτε ακόμη: Νέο Opel Grandland X Design Line

Get it on Google Play Download on the App Store