Τι γνωρίζουμε για το ανανεωμένο Opel Astra

Το δημοφιλές μικρομεσαίο μοντέλο της Opel, το Astra στην τελευταία 5η κατά σειρά γενιά του που έκανε ντεμπούτο τον Σεπτέμβριο του 2015 στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, ετοιμάζεται για ανανέωση, προκειμένου να ανταγωνιστεί και τα πιο νέα μοντέλα, όπως είναι το Ford Focus, το Kia Ceed και το Toyota Auris.

Δείτε ακόμη: Νέο Opel Corsa GSi με… πόσο; (+video)

Στην Ευρώπη το Opel Astra έχει φτάσει τις 94.283 ταξινομήσεις το πρώτο εξάμηνο του 2018, σημειώνοντας μεγάλη πτώση της τάξεως του -34,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017. Αντιθέτως στην Ελλάδα τα πάει πολύ καλά, αφού βρίσκεται στην πρώτη θέση των μικρομεσαίων αυτοκινήτων με 1.321 ταξινομήσεις (από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο του 2018).

Ήδη πρωτότυπα ανανεωμένα Astra δοκιμάζονται σε δημόσιους δρόμους με καμουφλαρισμένο το εμπρός τμήμα του αμαξώματός τους. Αναμένεται να διαθέτει νέου σχεδιασμού φωτιστικά σώματα, μάσκα και προφυλακτήρα, σύμφωνα με τα πιο σύγχρονα αισθητικά πρότυπα της μάρκας. Αλλαγές θα γίνουν και στο εσωτερικό, όπου θα υπάρχουν νέες επενδύσεις και το πιο εξελιγμένο σύστημα πολυμέσων που τοποθετήθηκε στο Insignia.

Δείτε ακόμη: Νέο Opel Insignia με κινητήρα 1.6 λτ. Turbo 200 hp

Στο ανανεωμένο Astra είναι πολύ πιθανό να υπάρξει και σπορ έκδοση GSi με περισσότερη ισχύ από τα 200 άλογα που αποδίδει το πιο δυνατό υπάρχον 1.600άρι turbo μηχανικό σύνολο. Στους υπόλοιπους κινητήρες δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές, δεδομένου ότι το αυτοκίνητο βασίζεται στην πλατφόρμα D2XX της General Motors. Εντελώς καινούργιο Astra σε σχεδιασμό, πλατφόρμα, κινητήρες κ.λπ. θα δούμε από το 2022, το οποίο θα μοιράζεται κοινές τεχνολογίες και μηχανικά μέρη από τον όμιλο PSA. Το ανανεωμένο Astra αναμένεται να λανσαριστεί το 2019, την ίδια χρονιά που θα κάνει την εμφάνισή του και το ολοκαίνουργιο Corsa και κατόπιν το νέο Mokka X.

Διαβάστε και αυτό: Η Opel αποκαλύπτει το νέο της «πρόσωπο» (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store