Τι είναι το IntelliGrip στο Opel Grandland X

Το νέο μικρομεσαίο SUV Opel Grandland X με το προαιρετικό, προσαρμοζόμενο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης IntelliGrip εξασφαλίζει βέλτιστη πρόσφυση και ευστάθεια σε κάθε τύπο οδοστρώματος σε σχέση με ένα απλό σύστημα κίνησης στους εμπρός τροχούς.

Ανάλογα με τις οδηγικές συνθήκες, ο οδηγός του προσθιοκίνητου Grandland X απλά επιλέγει το κατάλληλο πρόγραμμα ελέγχου πρόσφυσης μέσω του περιστροφικού χειριστηρίου στην κεντρική κονσόλα. Το ηλεκτρονικό σύστημα προσαρμόζει άμεσα την κατανομή ροπής στους τροχούς και τις ρυθμίσεις ESP σύμφωνα με το επιλεγμένο πρόγραμμα (mode).

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Opel Grandland X 1.6 diesel 120 PS

Το IntelliGrip περιλαμβάνει τα εξής πέντε προγράμματα:

Normal / On-road: Το ‘Normal’ mode ενεργοποιείται με το που ξεκινά το Grandland X. Το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου ευστάθειας (ESP) και ο έλεγχος πρόσφυσης ρυθμίζονται σε συνήθεις συνθήκες στην πόλη, στον αυτοκινητόδρομο ή στο επαρχιακό δίκτυο.

Snow (Χιόνι): Το ‘Snow mode’ εξασφαλίζει τη βέλτιστη δυνατή πρόσφυση στον πάγο και στο χιόνι με ταχύτητες έως 50 χλμ./ώρα Ο έλεγχος πρόσφυσης ρυθμίζει την ολίσθηση των εμπρός τροχών, φρενάροντας τον ολισθαίνοντα τροχό και μεταφέροντας τη ροπή στον άλλο εμπρός τροχό.

Mud (Λάσπη): Αυτό το πρόγραμμα επιτρέπει περισσότερη ολίσθηση. Η σκόπιμη ολίσθηση του τροχού με τη λιγότερη πρόσφυση όταν το όχημα ξεκινά απομακρύνει τη λάσπη, με αποτέλεσμα τα ελαστικά να ανακτούν την πρόσφυσή τους. Εν τω μεταξύ, το μεγαλύτερο ποσοστό ροπής κατανέμεται στον τροχό με τη μεγαλύτερη πρόσφυση. Το πρόγραμμα είναι ενεργό μέχρι τα 80 χλμ./ώρα.

Sand (Άμμος): Επιτρέπει την περιορισμένη ταυτόχρονη ολίσθηση των δύο κινητήριων τροχών, για να μπορεί το αυτοκίνητο να κινηθεί και να μην βυθιστεί στην άμμο

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Opel Insignia Grand Sport 1.6 CDTi 136 PS

ESP Off: Απενεργοποιεί το ESP και τον έλεγχο πρόσφυσης σε ταχύτητες έως 50 χλμ./ώρα. Για λόγους ασφαλείας, το IntelliGrip επιστρέφει αυτόματα σε ‘normal mode’ σε ταχύτητες πάνω από 50 χλμ./ώρα.

Το IntelliGrip διατίθεται με όλους τους συνδυασμούς κινητήρων/ κιβωτίων ως μέρος του προαιρετικού πακέτου All Road Pack που περιλαμβάνει επίσης ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών και ελαστικά διαστάσεων 225/55 R18. Στην έκδοση X-Clusive το πακέτο περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό.

Get it on Google Play Download on the App Store