Παρουσιάστηκε στην Κίνα το VW Tiguan PHEV

Το 2015 στην έκθεση της Φρανκφούρτης είχαμε γνωρίσει την plug-in υβριδική έκδοση του Tiguan. Τώρα, 4 χρόνια μετά η VW παρουσίασε την έκδοση παραγωγής του μοντέλου στην Κίνα, όπου προς το παρόν είναι και η μοναδική αγορά διάθεσής του.

Το υβριδικό Tiguan βασίζεται στην μακριά έκδοση, η οποία προσφέρεται στην εν λόγω αγορά, με την πλήρη ονομασία του μοντέλου να είναι Tiguan L PHEV.

Δείτε ακόμη: Η VW «κοιτάει» την Τουρκία για νέο εργοστάσιο

Το μήκος του αγγίζει τα 4.712 χλστ., το πλάτος τα 1.839 χλστ. και το ύψος του τα 1.673 χλστ., με το μεταξόνιο να ανέρχεται στα εντυπωσιακά 2.791 χλστ. Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους του Ειδικού Τύπου της Κίνας, το εντυπωσιακό Tiguan PHEV, κινείται από τον 1,4 λίτρων κινητήρα TSI, η ισχύς του οποίου αγγίζει τους 150 ίππους και η ροπή τα 250 Nm. Ο κινητήρας αυτός συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 115 ίππων (έχει τοποθετηθεί ανάμεσα στο θερμικό κινητήρα και το κιβώτιο ταχυτήτων), με την συνδυαστική ισχύ να αγγίζει τους 210 ίππους, ενώ η ροπή «σκαρφαλώνει» στα 400 Nm. Η VW έχει φροντίσει να δημιουργήσει ένα νέο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων, το οποίο ανταποκρίνεται εξαιρετικά στις ανάγκες των υβριδικών μοντέλων.

Διαβάστε επίσης: Αυτό το VW Transporter είναι διώκτης του εγκλήματος!

Το δυναμικό Tiguan PHEV έχει τη δυνατότητα να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για έως και 52 χλμ., με τη μικτή κατανάλωση καυσίμου σύμφωνα με τη VW να μην ξεπερνάει τα 1,9 λτ./100 χλμ. Η γερμανική μάρκα ανακοίνωσε και τις επιδόσεις του νέου της μοντέλου, όπου για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα απαιτούνται 8,1 δλ., ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 200 χλμ./ώρα!

Get it on Google Play Download on the App Store