Ανανεωμένο Peugeot 108

Όπως ήταν λογικό, μετά τα Toyota Aygo και Citroen C1 σειρά πήρε το τρίτο μέλος της οικογένειας των λιλιπούτειων αυτοκινήτων, το Peugeot 108 για να περάσει από τον… πλαστικό χειρούργο. Όπως και τα άλλα δύο συγγενικά μοντέλα, έτσι και αυτό, έχει να επιδείξει μία σειρά από αλλαγές σε εμφάνιση τόσο στο αμάξωμά του όσο και στο εσωτερικό του, ενώ έχει πλουσιότερο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας καθώς και βελτιωμένο μοτέρ.

Δείτε ακόμη: Απίστευτο video. Έφτιαξε μοτέρ BMW από χαρτόνι

Το αμάξωμά του έχει να επιδείξει ελαφρώς ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, δύο νέα χρώματα (μπλε και πράσινο) έκδοση TOP! με υφασμάτινη οροφή που μπορεί να είναι πράσινη, μπλε ή μαύρη, ενώ υπάρχουν και νέα σχέδια ζαντών. Αλλαγές υπάρχουν και στο εσωτερικό, όπου συναντώνται νέες υφασμάτινες επενδύσεις και διακοσμητικά στο ταμπλό, ελαφρώς ανασχεδιασμένος πίνακας οργάνων, καθώς και περισσότερες δυνατότητες εξατομίκευσης. Παράλληλα, θα διατίθενται κάποια επιπλέον συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού, όπως είναι η αυτόνομη πέδηση, η κάμερα οπισθοπορείας, η είσοδος χωρίς κλειδί και η προειδοποίηση ακούσιας αλλαγής κατεύθυνσης. Επιπλέον, το ανανεωμένο Peugeot 108 θα εφοδιάζεται με Apple Car Play, Android Auto και Mirror Link μέσω της οθόνης αφής των 7 ιντσών. Μάλιστα θα έχει και σύστημα αναγνώρισης φωνής.

Διαβάστε επίσης: Το πιο μοντέρνο εργοστάσιο αυτοκινήτων στον κόσμο (+video)

Βελτιώσεις έχουν γίνει και στον κινητήρα 1.0 λτ. VTi ο οποίος πλέον αποδίδει 72 ίππους από 68, ενώ είναι προδιαγραφών Euro 6.C με την Peugeot να ανακοινώνει μέση κατανάλωση 3,8 λίτρα/100 χλμ. και 86 γρ./χλμ. εκπομπές CO2. Το μοτέρ συνδυάζεται με  χειροκίνητο κιβώτιο (με ή χωρίς start/stop) ή με αυτόματο 5άρι κιβώτιο με χειριστήρια στο τιμόνι.

Get it on Google Play Download on the App Store