Αποκάλυψη του νέου Peugeot 508

Πέρασαν εφτά χρόνια από την ημέρα που η Peugeot παρουσίασε το 508 και πλέον ήρθε η ώρα η γαλλική μάρκα να μας αποκαλύψει την δεύτερη γενιά του, λίγο πριν αυτή κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης τον ερχόμενο Μάρτιο.

Δείτε ακόμη: Νέο Volvo V60 με έως 390 άλογα (+video)

Όπως φαίνεται και από τις επίσημες εικόνες που έδωσε στην δημοσιότητα η Peugeot, το νέο 508 είναι αρκετά πιο κομψό και σίγουρα πολύ πιο δυναμικό και πιο ενδιαφέρον σε εμφάνιση από το μοντέλο που αντικαθιστά, με την γαλλική μάρκα να προσπαθεί να φέρει νέα δεδομένα στην κατηγορία των σεντάν, θέλοντας να τα κάνει πιο ελκυστικά, καθώς πλέον βρίσκονται στην σκιά των SUV.

Σε αντίθεση με τις επιταγές των καιρών μας, το νέο Peugeot 508 είναι μικρότερο (έστω και λίγο) από το μοντέλο που αντικαθιστά, καθώς το μήκος του είναι στα 4.750 χλστ. (ήταν 4.830 χλστ.) ενώ το μεταξόνιό του είναι στα 2.750 χλστ.

Παρά το γεγονός πως οι εξωτερικές του διαστάσεις είναι ελαφρώς μειωμένες, η Peugeot υπόσχεται καλύτερη εκμετάλλευση χώρων στο εσωτερικό του, κάτι που πιστοποιεί και η αύξηση της χωρητικότητας του πορτμπαγκάζ στα 487 λίτρα (1.537 λίτρα με την αναδίπλωση των καθισμάτων).

Όπως είναι λογικό, η ναυαρχίδα της Peugeot θα έχει όλα τα σύγχρονα συστήματα άνεσης και ασφάλειας, ενώ θα εφοδιάζεται ακόμη και με σύστημα νυχτερινής όρασης καθώς και με κάμερα υπέρυθρων. Φυσικά στο εσωτερικό δεσπόζουν οι ψηφιακές οθόνες στο ταμπλό μεγέθους 10,0 ιντσών και στον πίνακα οργάνων των 12,3 ιντσών και ο σχεδιασμός i-Cockpit που έχουμε δει και σε άλλα μοντέλα της μάρκας.

Προχωρώντας στο τεχνικό κομμάτι, το νέο Peugeot 508, βασίζεται στο νέο πάτωμα του ομίλου PSA, το EMP2, το οποίο εξασφαλίζει αυξημένη ακαμψία και μειωμένο βάρος έως και 70 κιλά.

Κάτω από το μακρύ καπό του Peugeot 508 με το λανσάρισμα του αυτοκινήτου θα υπάρχουν πέντε επιλογές κινητήρων. Οι δύο θα είναι βενζίνης 1.6 λτ. PureTech με 180 και 225 ίππους και οι τρεις πετρελαίου 1.5 λτ. BlueHDi με 130 ίππους και 2.0 λτ. BlueHDi με 160 και 180 ίππους. Όλα τα μοτέρ συνεργάζονται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων, εκτός από τον πετρελαιοκινητήρα με τους 130 ίππους που μπορεί να συνδυαστεί και με χειροκίνητο εξάρι.

Διαβάστε επίσης: Nέο Peugeot Rifter με έως 7 θέσεις

Το νέο Peugeot 508 θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Peugeot στο Mulhouse της Γαλλίας. Οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν το ερχόμενο φθινόπωρο, ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα παρουσιαστεί και η υβριδική του έκδοση.

Get it on Google Play Download on the App Store