Εντυπωσιάζει το νέο Peugeot 508 SW

Την station wagon εκδοχή του νέου 508 παρουσίασε η Peugeot, ολοκληρώνοντας την γκάμα του εντυπωσιακού της μεσαίου.

Το 508 SW μοιράζεται -όπως και το sedan- την πλατφόρμα με το Opel Insignia Grand Sport, στο πλαίσιο της εξαγοράς της Opel από τον Όμιλο PSA. Οι επιρροές από το γερμανικό μοντέλο είναι εμφανείς στο σχήμα των πίσω φωτιστικών σωμάτων, με το μοτίβο των LED να ακολουθεί τις επιταγές του best seller της Peugeot, του 3008. To συνολικό μήκος έχει αυξηθεί κατά 3 εκατοστά σε σχέση με το sedan (4,78 μέτρα), όντας μειωμένο κατά 5 εκατοστά εν συγκρίσει με την προηγούμενη γενιά. Ο χώρος αποσκευών είναι κι αυτός ελαφρώς μειωμένος, στα 530 λίτρα (από 560).

Δείτε ακόμα: Peugeot 508 περιορισμένης παραγωγής (+video)

Οι Γάλλοι υποστηρίζουν πως οι ενσωματωμένες ράγες στην οροφή αφήνουν ανεπηρέαστο το ύψος του SW, διατηρώντας το στα 1,42 μέτρα – 6 ολόκληρα εκατοστά λιγότερα σε σύγκριση με τον προκάτοχό του.

Στο εσωτερικό συναντάμε την εδραιωμένη τεχνοτροπία του i-Cockpit, που εκφράζεται μέσα από ένα μικρό σε διάμετρο (και τετραγωνισμένο) τιμόνι, πάνω -και όχι μέσα- από το οποίο ο οδηγός βλέπει τις ενδείξεις του πίνακα οργάνων σε μια οθόνη 12,3 ιντσών. Άλλη μία οθόνη 10 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό, εμφανίζει πληροφορίες για την λειτουργία του κλιματισμού, του τρισδιάστατου συστήματος πλοήγησης και των πολυμέσων. Επίσης, στάνταρ είναι οι υπηρεσίες Apple CarPlay, Android Auto και Peugeot Mirrorlink.

Διαβάστε επίσης: Παύση παραγωγής για το Peugeot 308 GTi

Τα κινητήρια σύνολα είναι κοινά με του σεντάν 508, με το βασικό βενζινοκίνητο μοτέρ να είναι ο 1.600αρης υπερτροφοδοτούμενος 177 ίππων. Ο ίδιος κινητήρας θα διατίθεται και σε απόδοση 222 ίππων. Μοναδική επιλογή μετάδοσης είναι ένα 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Το ίδιο ισχύει και για τον πετρελαιοκινητήρα των 2.0 λίτρων, στις εκδόσεις των 158 και 177 ίππων. Στη βασική του έκδοση -που αποτελεί και την βάση της γκάμας- με απόδοση 128 ίππων, συνδυάζεται αποκλειστικά με ένα χειροκίνητο 6τάχυτο κιβώτιο.

Στο δεύτερο μισό του 2019 αναμένεται να παρουσιαστεί και μια plug-in υβριδική έκδοση, με τον 1.6 τούρμπο.

Get it on Google Play Download on the App Store