Ηλεκτρικό Peugeot e-208 με 340 χιλιόμετρα αυτονομία (+video)

Η παρουσίαση του ολοκαίνουργιου Peugeot 208 έτυχε εξαιρετικής αποδοχής από κοινό και κριτικούς, όμως το μεγάλο νέο δεν αφορά την εμφάνιση. Το 208 προσφέρεται σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, κάτι που σηματοδοτεί το λανσάρισμα του πρώτου ηλεκτρικού Peugeot της Ιστορίας!

Μπορεί να έχουν εμφανιστεί διάφορα πρωτότυπα κατά καιρούς, όπως το e-Legend, όμως αυτοκίνητο παραγωγής με μοναδική πηγή ενέργειας το ρεύμα δεν υπήρχε μέχρι τώρα. Το e-208 βασίζεται στην ηλεκτρική παραλλαγή της πλατφόρμας CMP (με το εύληπτο όνομα «eCMP») και ουσιαστικά αποτελεί το mainstream «αδερφάκι» του DS 3 Crossback E-Tense, το οποίο με τη σειρά του ήταν το πρώτο ηλεκτρικό Citroen όλων των εποχών. Καρδιά και των δυο μοντέλων είναι μια μπαταρία 50 kWh, η οποία τροφοδοτεί έναν ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων και 260 Nm ροπής. 3 προγράμματα λειτουργίας είναι στην διάθεση του οδηγού: Eco, Normal και Sport. Με το τελευταίο επιλεγμένο, το e-208 μπορεί να επιταχύνει στα πρώτα 50 χλμ./ώρα εντός 2,8 δλ. και στα πρώτα 100 μέσα σε 8,1 δλ. 

Δείτε ακόμα: Τα σπορ μοντέλα της Peugeot θα είναι ηλεκτρικά

Όπως κάθε ηλεκτρικό, έτσι και στο πρώτο της Peugeot μείζον ζήτημα συνιστά η αυτονομία. Το 208 δεν απογοητεύει, καθώς μπορεί να φτάσει τα 340 χιλιόμετρα με μια φόρτιση (στον νέο κύκλο WLTP) ή τα 450 στον παλιό NEDC. Δεδομένου ότι τα νούμερα που ανακοινώνονταν βάσει της τελευταίας μεθόδου ήταν πρακτικά ανέφικτα, τα 340 χιλιόμετρα είναι μια καθόλα ικανοποιητική και ρεαλιστική τιμή.

Διαβάστε επίσης: Peugeot 508 Sport Engineered με επιδόσεις Audi RS 4! (+video)

Το άλλο μεγάλο θέμα είναι ο χρόνος φόρτισης, ο οποίος -για οικιακό δίκτυο- ανέρχεται στις 5 ώρες. Με την χρήση ταχυφορτιστή, πάντως, η μπαταρία μπορεί να φτάσει στο 80% μέσα σε 30 λεπτά. Τέλος, να σημειώσουμε πως η μπαταρία καλύπτεται με 8 χρόνια εγγύηση ή 160.000 χιλιόμετρα.

Get it on Google Play Download on the App Store