Νέο ηλεκτρικό Peugeot e-308 με 400 χλμ. αυτονομίας!

Η Peugeot διευρύνει σημαντικά τη γκάμα των ηλεκτρικών της μοντέλων, μιας και την επόμενη χρονιά αναμένεται να μας παρουσιάσει το e-308.

Όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε η γαλλική μάρκα εξελίσσει την ηλεκτρική έκφανση του μικρομεσαίου μοντέλου, που θα έρθει για να πλαισιώσει τις εκδόσεις θερμικών κινητήρων, αλλά και τις plug-in hybrid. Σύμφωνα με τη CEO της Peugeot Linda Jackson, το ηλεκτρικό 308 αναμένεται να αγγίξει το 20% των συνολικών πωλήσεων της μάρκας. Το e-308 θα έχει το ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης, τον ενσωματωμένο (on board) φορτιστή και την αντλία θερμότητας κάτω από το καπό, όπως ακριβώς συμβαίνει και στα υπόλοιπα ηλεκτρικά της μάρκας. Η δύναμη του αυτοκινήτου θα αγγίζει τους 156 ίππους (20 επιπλέον ίπποι συγκριτικά με τα e-208 και e-2008) ενώ η ροπή θα ανέρχεται στα 270 Nm (+10 Nm), με το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου να υπολογίζεται στα 1.600 κιλά. H μπαταρία των 54 kWh έχει τοποθετηθεί στο δάπεδο, αφήνοντας ανεπηρέαστους τους χώρους επιβατών κι αποσκευών, οι οποίοι θα είναι όμοιοι με των plug-in υβριδικών εκδόσεων. Σε ότι έχει να κάνει με την αυτονομία του, αυτή θα αγγίζει τα 400 χλμ.!

Αυτό που ανέφεραν χαρακτηριστικά οι άνθρωποι της Peugeot, είναι πως η αυξημένη αυτονομία είναι αποτέλεσμα της καλύτερης χημείας της μπαταρίας, χαρακτηριστικό που προσφέρει μια εξαιρετική κατανάλωση των μόλις 12,4 kWh/100 χλμ. Η φόρτιση της μπαταρίας θα μπορεί να υλοποιηθεί τόσο σε ταχυφορτιστή των 100 kW, αλλά και σε κλασικό wallbox των 11,0 kW. Η παραγωγή του νέου Peugeot e-308 αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούλιο του 2023 και αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι παραδόσεις.

Get it on Google Play Download on the App Store