Νέος «πράσινος» λέων με τεράστιους χώρους

Η Peugeot παρουσιάζει το νέο αμιγώς ηλεκτρικό και πολύ πρακτικό μοντέλο e-Rifter, το οποίο είναι σε θέση να μετακινήσει στο ιδιαίτερα ευρύχωρο και λειτουργικό του εσωτερικό του έως 7 επιβάτες.

Βασισμένο στην πλατφόρμα EMP2 (Efficient Modular Platform), το πολύ κομψό σχεδιαστικά Peugeot e-Rifter εξοπλίζεται με ένα ηλεκτροκινητήρα ισχύος 136 ίππων και 260 Nm άμεσα διαθέσιμης ροπής. Η επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται αθόρυβα και χωρίς αλλαγές ταχυτήτων σε 11,2 δευτερόλεπτα, η επιτάχυνση στα 80-120 χλμ./ώρα επιτυγχάνεται σε 8,9 δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητα σταματά στα 135 χλμ./ώρα.

Οι δύο εκδόσεις αμαξώματος (Standard και Long) εφοδιάζονται με μια μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 50 kWh, που είναι τοποθετημένη κάτω από την καμπίνα των επιβατών. Ανάλογα την έκδοση η αυτονομία φτάνει έως τα 280 χιλιόμετρα, ενώ οι χρόνοι φόρτισης είναι οι εξής: Σε στάνταρ πρίζα 8A φορτίζει σε 31 ώρες, σε 16Α σε 15 ώρες, σε 7,4 kW Wall Box μονοφασικό σε 7,5 ώρες, σε 11 kW Wall Box τριφασικό σε 5 ώρες και σε ταχυφορτιστή 100 kW φτάνει το 80% σε 30 λεπτά.

Ανάλογα τη χρήση και τη διαδρομή, ο οδηγός του Peugeot e-Rifter έχει στη διάθεσή του τρία προφίλ οδήγησης: To Eco για περισσότερη αυτονομία (82 PS και 190 Nm ροπή), το Normal για καθημερινή χρήση (109 PS και 210 Nm) και το Sport για πλήρη ισχύ (136 PS και 260 Nm). Επιπλέον, διατίθενται δύο τρόποι επιβράδυνσης για ανάκτηση ενέργειας στη μπαταρία. Η μέτρια και η αυξημένη που ενεργοποιείται μέσω του μπουτόν B (Brake) και φρενάρει πιο έντονα το αυτοκίνητο, όταν ο οδηγός αφήνει το πόδι του από το πεντάλ του γκαζιού.

Στο μοντέρνο και κομψό εσωτερικό μπορούν να μετακινηθούν 5 επιβάτες στην έκδοση Standard ( 4,4 μ. μήκος) ή έως 7 επιβάτες στη μακρύτερη Long (4,75 μ.). Στη δεύτερη σειρά καθισμάτων υπάρχουν 3 πλήρως ανεξάρτητες θέσεις, όπως και οι 2 επιπλέον πίσω στην 7θέσια έκδοση. Ο χώρος αποσκευών είναι 775 λτ. στο 5θέσιο e-Rifter και φτάνει έως τα 4.000 λτ. με όλα τα καθίσματα πεσμένα στο Long. Την πρακτικότητα ενισχύουν οι πάρα πολλές θήκες, ενώ η γυάλινη οροφή Zenith χαρίζει περισσότερη φωτεινότητα και θέα στον ουρανό.

Get it on Google Play Download on the App Store