Τα αεροδυναμικά μετόπισθεν του Peugeot 408

Λίγες ημέρες μετά το ντεμπούτο του νέου σεντάν 408 για την αγορά της Κίνας, έρχεται ένα νέο teaser της Peugeot να μας δείξει το συνονόματο κουπέ SUV που ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Στις νέες φωτογραφίες των Γάλλων ξεχωρίζουμε κυρίως τις αεροδυναμικές γραμμές στο πίσω μέρος, με την καμπύλη της οροφής να καταλήγει σε μια εντυπωσιακή διαμόρφωση στη βάση του παρμπρίζ, που σχηματίζει ένα ευμέγεθες spoiler και φιλοξενεί από κάτω δυο αιχμηρά φωτιστικά σώματα. Εντύπωση επίσης προκαλεί το μέγεθος του διαχύτη, ενώ μπροστά βλέπουμε τη γνώριμη σχεδιαστική ταυτότητα με τα LED ημέρας σε στυλ κυνόδοντα λιονταριού.

H φίρμα από το Παρίσι σημειώνει πως το 408 δεν αποτελεί απλά ένα ένα νέο μοντέλο, αλλά ένα νέο είδους Peugeot καθότι ακολουθεί την τεχνοτροπία coupe-SUV (ή fastback).  Οι Γάλλοι δεν έδωσαν στη δημοσιότητα περαιτέρω στοιχεία για το νέο 408, αλλά το πιθανότερο είναι πως θα «κάθεται» πάνω σε μια επιμηκυσμένη εκδοχή της πλατφόρμας ΕΜΡ2, που πατάει και το Citroen C5 X, κοντράροντας πρωτίστως το Renault Arkana. Λογικά θα διατίθεται και με συστήματα plug-in hybrid, συνδυαστικής ισχύος 177 έως 355 ίππους, με τις βασικές εκδόσεις να εφοδιάζονται με ένα νέο σύστημα ήπιας υβριδικής τεχνολογίας σε συνδυασμό με τον 1.2 λτ. Puretech. Επιπροσθέτως, δεν θα πρέπει να αποκλείεται μια έκδοση e-408 από τη στιγμή που το e-308 και το Opel Astra-e αναμένεται να φτάσουν στις αγορές το 2023, βασιζόμενα στην πλατφόρμα ΕΜΡ2 των ηλεκτρικών οχημάτων.

Το ντεμπούτο του νέου crossover αναμένεται στις 22 Ιουνίου, με τις πωλήσεις να ξεκινούν κατά πάσα πιθανότατα στο τέλος του έτους.

Get it on Google Play Download on the App Store